Από τον τομέα υγείας του “ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ” Μεσολογγίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την καθυστέρηση στην ενημέρωση για τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 που γίνονται από το Νοσοκομείο Αγρινίου:

“Στην τελευταία μας ανακοίνωση είχαμε επισημάνει την άμεση ανάγκη για προμήθεια μοριακού αναλυτή (μέθοδος PCR) για την ανίχνευση του ιού. «Είναι επίσης πέρα για πέρα παράλογο και υγειονομικά επικίνδυνο το γεγονός ότι  μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προμηθευτεί μοριακό αναλυτή για την ανίχνευση του ιού!» (3/11/2019).

Σε παλιότερη ανακοίνωση είχαμε επίσης υπογραμμίσει ότι ο ορισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου ως Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19 θα έπρεπε να συνοδεύεται από προσλήψεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό (πχ. Δυνατότητα τεστ, κα.): «Το κέρδος χρόνου από το πρώτο κύμα χάθηκε και τώρα γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί η ανεπάρκεια με μπαλώματα, χωρίς προσλήψεις, χωρίς σχέδιο και με αποφάσεις χωρίς περιεχόμενο ως Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19».

Δυστυχώς πολύ σύντομα επαληθευτήκαμε. Η έλλειψη μοριακού αναλυτή για την πραγματοποίηση τεστ και η μεγάλη καθυστέρηση (6 μέρες!) μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα (λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στην Πάτρα!), οδήγησε στην τραγική κατάσταση, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να εργάζονται κανονικά ενώ ήταν θετικοί στον ιό. Δυστυχώς μέχρι στιγμής, 5 μέλη του προσωπικού, που δίνει σύσσωμο τη μεγάλη μάχη για την περίθαλψη των συμπολιτών μας, έχουν βρεθεί θετικά, με δεδομένη την περαιτέρω εξάπλωση του ιού εντός του Νοσοκομείου. Οι μόνοι που δεν φέρουν ευθύνη είναι οι εργαζόμενοι που έχουν ξεπεράσει εαυτό για να φροντίσουν όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Η ευθύνη των αρμόδιων που όρισαν ως «Νοσοκομείο Αναφοράς» το Νοσοκομείο Αγρινίου, χωρίς παράλληλα να το εξοπλίσουν κατάλληλα, είναι εγκληματική. Κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν υπάρχει και όλα είναι στην τύχη τους.

  • Γιατί ακυρώθηκε η προμήθεια του μοριακού αναλυτή από την 6η ΥΠΕ;
  • Γιατί το Νοσοκομείο δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένο τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό;
  • Ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου για να σταματήσει η διασπορά του ιού εντός του;
  • Υπάρχει πλάνο αντικατάστασης των εργαζομένων που νοσούν έστω με επικουρικό προσωπικό;
  • Γιατί ορίστηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου «Νοσοκομείο Αναφοράς» ελλείψει όλων αυτών;

Πρέπει ΤΩΡΑ να διασφαλιστεί η υγεία όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου πάση θυσία. Γιατί αν καταρρεύσουν αυτοί, θα καταρρεύσει η κοινωνία.”