Αρκετές ώρες πριν κάνουμε την ανάρτησή μας λίγο νωρίτερα για την Κοινωφελή Μεσολογγίου (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ) σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος τόνιζε:

Η διαχείριση των οικονομικών της Κοινωφελούς από την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι υπό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και σύντομα θα έχουμε τα οριστικά αποτελέσματα.
Ο έλεγχος στα αρχεία της επιχείρησης δεν θα σταματήσει, επειδή κάποιους ενοχλεί..
Και αν χρειαστεί να ελέγχθουν ξανά οι υπολογιστές θα ξανά ελεγχθούν !
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε δει την συγκεκριμένη ανάρτηση όταν γράφαμε το κείμενο για την Κοινωφελή με αποτέλεσμα άμεσα και μόλις λάβαμε γνώση της επιβάλλεται να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις, προσθετικές θα λέγαμε στα ερωτήματα που θέσαμε για την Κοινωφελή.
Ο έλεγχος στα αρχεία της επιχείρησης δεν θα σταματήσει, επειδή κάποιους ενοχλεί..” τονίζει ο κ. Λύρος, σωστά κατά την άποψή μας αλλά παραλείπει να αναφέρει από ποιους ελέχθησαν οι Υπολογιστές και κυρίως ποιος εξουσιοδοτημένος και αρμόδιος φορέας πραγματοποιεί τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης στην Κοινωφελή, ώστε το πόρισμά του να είναι αξιόπιστο έναντι οποιασδήποτε αρχής; 
Επομένως εκτιμούμε ότι ο δήμαρχος Μεσολογγίου θα πρέπει άμεσα να δημοσιοποιήσει υπεύθυνα ποιος έκανε έλεγχο στους υπολογιστές της Κοινωφελούς, γιατί αυτός ο έλεγχος έγινε μετά από 14 μήνες, που έγινε ο έλεγχος και εάν ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δ. Ράπτης για τα αποτελέσματα του ελέγχου. 
Παράλληλα ο δήμαρχος Μεσολογγίου με δήλωσή του θα πρέπει να διαψεύσει μια έντονη φημολογία ότι στους συγκεκριμένους υπολογιστές έγινε εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού για την εξ αποστάσεως παρακολούθησή τους ή για ενδεχόμενο “πείραγμα” των αρχείων τους…
Κάνουμε αυτές τις επισημάνσεις προκειμένου να μην  υπάρχουν σκιές στην όλη διαδικασία.

 

Η διαχείριση των οικονομικών της Κοινωφελούς από την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι υπό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Λύρος στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020