Ο Δημήτρης Ράπτης γίνεται το τέταρτο μέλος της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου που έρχεται σε ανοιχτή “ρήξη¨ με τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο. Έχουν προηγηθεί οι κ.κ. Σπ. Διαμαντόπουλος, Κων. Γιαννόπουλος και Βιβή Πετρονικολού – Μπαλτά

Μετά από τρεις μέρες ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος πήρε δημόσια θέση στο θέμα που δημιουργήθηκε την Παρασκευή 13/11 στην Κοινωφελή Επιχείρηση και στη διένεξη μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ), διαγράφοντας από τον συνδυασμό του τον πρόεδρο της Κοινωφελούς, Δημήτρη Ράπτη. Δηλαδή με την κίνησή του αυτή ο κ. Λύρος υπερθεματίζει τις ενέργειες του αντιπροέδρου που προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Ράπτη.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ράπτης “μετρούσε” μικρό διάστημα θητείας στην προεδρεία της Κοινωφελούς καθώς ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν και διαδέχτηκε τον Γιώργο Σωτηρακόπουλο που μετακινήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο λόγω της παραίτησης της Βιβής Πετρονικολού – Μπαλτά. 

Ζητούμενο τώρα είναι ποιος θα τον διαδεχθεί καθώς εκπίπτει του αξιώματος του σύμφωνα με τον Κώδικα.

 

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου είναι η ακόλουθη:

“Με αφορμή τις ενέργειες που έλαβαν χώρα την Παρασκευή στην Κοινωφελή Επιχείρηση και προς αποκατάσταση της αλήθειας,  οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι όλα τα γεγονότα τελούσαν εν γνώσει του Προέδρου κ. Ράπτη Δημήτριου.

Μάλιστα ήταν αυτοπροσώπως παρών, χωρίς να εκφράσει ουδεμία αντίρρηση. Η μετέπειτα συμπεριφορά του και η δημόσια δήλωσή του δεν έχει καμία εξήγηση και συνάφεια με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς παρασυρόμενος από εξωθεσμικούς παράγοντες ή παραγοντίσκους που έχουν ως στόχο μόνο το “ανακάτεμα” και τον αποπροσανατολισμό προέβη σε άστοχες ενέργειες οι οποίες εξέθεσαν την δημοτική αρχή εξυπηρετώντας ιδιοτελή μικροσυμφέροντα τρωκτικών που δεν επιθυμούν την νομιμότητα και την διαφάνεια στην επιχείρηση και που σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Συνεπώς εξαιτίας των ενεργειών του, οι οποίες απέχουν από τους στόχους της εξυπηρέτησης του δημοσίου λειτουργήματος στη βάση της αλήθειας και της καλής συνεργασίας προς το κοινό καλό, σταμάτα η συνεργασία μαζί του αλλά και τίθεται εκτός της “Δημιουργικής Ανατροπής”.