Η συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ στο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες από τους 85 εκλέκτορες που εξελέγησαν στις αρχαιρεσίες της 1ης Νοεμβρίου που χαρακτηρίστηκαν από τη μαζική συμμετοχή των μελών του οργανισμού που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού στην κάλπη προσήλθαν για να ασκήσουν το δικαίωμα τους περισσότεροι από 500 αγρότες.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε την πολιτική που άσκησε η απερχόμενη διοίκηση αφού το σύνολο όσων εξελέγησαν ήταν στη «γραμμή» της!

 

Έτσι σε δήλωσή του ο πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ και εκ νέου υποψήφιος, Γεράσιμος Μακρής σε δήλωσή του σημειώνει:

 

«Μετά τις εκλογές της 1η Νοεμβρίου 2020 για την ανάδειξη αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, εξελέγησαν 85 νέοι εκλέκτορες που θα απαρτίζουν τη Γενική Συνέλευση η οποία θα εκλέξει το νέο Δ.Σ που θα αναλάβει τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου.

Μάλιστα, η φετινή συμμετοχή των μελών του ΤΟΕΒ χαρακτηρίζεται πρωτοφανής πανελλαδικά, αφού ψήφισαν 514 μέλη, όταν τα προηγούμενα έτη η εκλογική διαδικασία απασχολούσε σχεδόν αποκλειστικά τον αριθμό των υποψηφίων αντιπροσώπων ( εκλεκτόρων ) δηλαδή περίπου 100 μέλη του οργανισμού μας τα οποία προσερχόταν συστηματικά και ψήφιζαν.

Ωστόσο, η φετινή μαζική συμμετοχή αναδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των αγροτών για την πορεία και τις προοπτικές ενός οργανισμού που φιλοδοξεί να παίξει καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στη διαχείριση του νερού και όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κάμπος και οι τοπικές κοινότητες που απαρτίζουν τον Οργανισμό μας, η Δ.Ε Νεοχωρίου, μέρος της Δ.Ε Αιτωλικού, η Τ.Κ Γουριάς και η Τ.Κ Μάστρο αφορούν περί τα 100.000 στρέμματα γεωργικής γης.

Ο ρόλος της νέας διοίκηση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου θα είναι καταλυτικός καθώς τα χρόνια που έρχονται, εν μέσω οικονομικής κρίσης και άλλων δυσκολιών, καθιστούν τη διαχείριση του νερού αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας ως καταλυτικό παράγοντα επιβίωσης των γεωργικών εισοδημάτων και της γεωργικής παραγωγής.

Η απερχόμενη διοίκηση νοικοκύρεψε τον Οργανισμό, διαπραγματεύτηκε και ρύθμισε παλιές οφειλές με τη ΔΕΗ, διαπραγματεύτηκε με τον ΓΟΕΒ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με αποτέλεσμα να εγκριθούν έργα συνολικής αξίας 2.200.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια για τον εκσυγχρονισμό του υπογείου δικτύου άρδευσης.

Ως Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, θέλω να ευχαριστήσω τους 110 υποψηφίους που συμμετείχαν στις διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων αντιπροσώπων του Οργανισμού μας.

Ιδιαίτερα όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αγρότες που με τη ψήφο τους ανέδειξαν τους αντιπροσώπους που προτάθηκαν δίνοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο σώμα.

Σας ενημερώνω δε, ότι θα είμαι και πάλι υποψήφιος για το νέο Δ.Σ που θα προκύψει