Χωρίς την πρόσκληση σοβαρών προβλημάτων ή ζημιών συνεχίζεται η “επέλαση” της κακοκαιρίας ΙΑΝΟΣ στην Αιτωλοακαρνανία μέχρι και αυτή την ώρα (15:30).

Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας  και όλο τον μηχανοκίνητο “στόλο” (μπουλντόζες, εσκαφείς JCB, κλπ.) που έχει αναπτύξει σε όλο το εύρος της Αιτωλοακαρνανίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία και με τους οικείους δήμους.

Η έγκαιρη από χθες δηλαδή ανάπτυξη του μηχανισμού σε περιοχές και σημεία που συνήθως δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα έχει λειτουργήσει ανασταλτικά μέχρι στιγμής παρά τα μεγάλα ύψη βροχής.

Πηγή φωτο: agriniopress.gr

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η “επέμβαση” που έγινε σε ρέμα μεταξύ Παραβόλας και Καινούργιου στο δήμο Αγρινίου που  το πρωί “φούσκωσε” , χωρίς όμως να πλημμυρίσει μιας και στην περιοχή επιχείρησε άμεσα μπουλντόζα, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων της πολιτικής προστασίας από πλευράς Περιφερειακής Αρχής.

Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Νικολόπουλος.

Ανάλογες παρεμβάσεις από συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  έγιναν και σε άλλα “επικίνδυνα” σημεία της Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένου σχεδιασμού για την αποτροπή όπως αναφέραμε πλημμυρικών φαινομένων, με μπουλντόζες να προβαίνουν σε καθαρισμούς και διανοίξεις ρεμάτων συνεχώς από τις προηγούμενες ημέρες.