Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Άμεσα οργανώθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση επίγειας πυρόσβεσης καθώς η εναέρια συνδρομή είχε μικρή διάρκεια λόγω της ώρας που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, καθώς είναι γνωστό ότι μετά τη δύση του ηλίου δεν “πετούν” τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να “οριοθετήσουν” την πυρκαγιά και έτσι αυτή την ώρα (11:30 πμ.) δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στην περιοχή, όμως,  παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπύρωση.

Καταλυτική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν και η συνδρομή της πολιτικής προστασίας τόσο του δήμου Ναυπακτίας όσο κυρίως της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη διάθεση υδροφόρων και κυρίως χωματουργικών μηχανημάτων (μπουλντόζες, JCB κλπ.) που καθόλη τη  διάρκεια της νύχτας συνέδραμαν το έργο των πυροσβεστών.

Από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον συντονισμό της επιχείρησης είχαν ο ο Συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Γιάννης Πετρούτσος, ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Ρουμελιώτης και ι διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας.

Επιτόπου βρέθηκαν επίσης τόσο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας με στελέχη της δημοτικής αρχής αλλά και οι Αντιπεριφερειάρχες Μαρία Σαλμά και Θανάσης Μαυρομμάτης καθώς και ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος. 

Με το πρώτο φως της ημέρας και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο από το Nafpaktianews.gr η καταστροφή που προκάλεσε στην κατάφυτη περιοχή η χθεσινή πυρκαγιά είναι μεγάλη και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, ενώ ζημιές έχουν υπάρξει και σε λιοστάσια και αγροτικές εκμεταλλεύσεις καθώς και σε μελίσσια.