Το επόμενο μήνα αναμένεται να δημοπρατηθεί τελικά το πολυαναμενόμενο έργο για την περιοχή του Μεσολογγίου, της ανάπλασης του δρόμου προς την Τουρλίδα καθώς κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκαν οι όροι και η διαδικασία δημοπράτησης.

Παράλληλα όμως και αυτό πρέπει να τονιστεί, από πλευράς Περιφερειακής Αρχής γίνονται συντονισμένες ενέργειες ώστε αφενός να γίνει υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και αφετέρου να γίνει στατική αποκατάσταση της γέφυρας στην 3η καμάρα. Εργασίες που δεν είχαν ενσωματωθεί στον αρχικό σχεδιασμό του έργου.

Για το σκοπό αυτό ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας με εντολή του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη ήδη έχουν ξεκινήσει την απαιτούμενη συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του δικτύου καθώς και για την εκπόνηση της μελέτης για την στατική αποκατάσταση της γέφυρας για την οποία υπάρχει και το αντίστοιχο κονδύλι.

Σε κάθε περίπτωση δεδομένο είναι ότι η ανάπλαση του δρόμου της Τουρλίδας θα έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα και δεν θα γίνει όπως το “ράβε – ξήλωνε” της οδού Κύπρου…