Σε τροχιά διαρκούς αναβάθμισης μπαίνει το εδώ και χρόνια παρατημένο Αιτωλικό χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και έργων Θανάση Μαυρομμάτη, ο οποίος με καθημερινές σημαντικές παρεμβάσεις λύνει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν κατοίκους και επισκέπτες επί δεκαετίες.

Μετά τα νέα φώτα που –κυριολεκτικά – έκαναν τη νύχτα μέρα στην περιμετρική του Αιτωλικού σήμερα αντικαθίσταται και ο ασφαλτοτάπητας, ο οποίος βρισκόταν και αυτός σε τραγική κατάσταση θέτοντας σε κίνδυνο τους εκατοντάδες ανθρώπους που διέρχονταν καθημερινά τον δρόμο.

Η επιλογή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη να αναθέσει το καίριο πόστο των υποδομών σε έναν νέο άνθρωπο που έχει διάθεση προσφοράς, γνώσεις, εμπειρία και κυρίως γνωρίζει με λεπτομέρεια τα προβλήματα του τόπου αποδεικνύεται κλειδί για εξεύρεση οριστικών και ουσιαστικών λύσεων. Αυτό και μόνο αποτελεί την απόδειξη της σημασίας που έχει η σωστή επιλογή των συνεργατών από την «κεφαλή» της Περιφέρειάς μας.

Ειδικά στην περίπτωση του Αιτωλικού ο Μαυρομμάτης, που πήγε γυμνάσιο και λύκειο εκεί, επιδεικνύει έργο με προγραμματισμό, συνέπεια και συνέχεια. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο είχαμε τον καθαρισμό της ΕΟ Μεσολογγίου Αιτωλικού, τη διαγράμμιση του οδικού δικτύου σε αυτό το τμήμα αλλά και σε ολόκληρο τον νομό, τον φωτισμό της περιμετρικής (και πολλών άλλων σημείων του Δήμου μας) και σήμερα την αντικατάσταση της ασφάλτου.

 

Από τη σημερινή επίσκεψη του Θανάση Μαυρομμάτη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Αιτωλικό

Τελικά η φιλοπατρία και η αγάπη για έναν τόπο δεν απαιτούν απαραίτητα να έχεις γεννηθεί εκεί. Αρκεί να έχεις φιλότιμο και να τιμάς έμπρακτα την ψήφο που σου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας. Και ειδικά στην περίπτωση του Αιτωλικού οι κάτοικοι φαίνεται να βλέπουν στο πρόσωπο του Μαυρομμάτη, και κατ επέκταση του Φαρμάκη, δύο δικούς τους ανθρώπους. Δύο ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το «νησάκι» τους σε υπερθετικό βαθμό.