Τον έλεγχο των οικονομικών χρήσεων του δήμου Μεσολογγίου παρελθόντων χρόνων ζήτησε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος από τον Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη σε συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα. Στην ίδια συνάντηση ο δήμαρχος Μεσολογγίου έθεσε και μια σειρά άλλων αιτημάτων σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του δήμου Μεσολογγίου:

“Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο όπως η ενίσχυσή του με προσωπικό και η ρύθμιση οικονομικών ζητημάτων όπως η ένταξη των χρεών της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο πρόγραμμα των Ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο Κώστας Λύρος συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τις δυνατότητες και την υποστήριξη που παρέχει στους Δήμους. Τέλος, στο πλαίσιο της διαφάνειας αλλά και των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής έναντι των δημοτών, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου επεσήμανε πως είναι απαραίτητη η αποστολή οικονομικών επιθεωρητών στο Δήμο προκειμένου να διενεργηθούν οικονομικοί έλεγχοι.”