Απάντηση στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών παράκτιων επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών και του Συλλόγου ελευθέρων και παράκτιων αλιέων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Δ. Κοτσόργιου 

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την συνάντηση που είχε στο Μεσολόγγι με εκπροσώπους αλιευτικών οργανώσεων για ζητήματα του κλάδου τους, με την οποία δήλωση ο κ. Αραχωβίτης “κρατά” σαφείς αποστάσεις από την ανακοίνωση για αυτή τη συνάντηση που είχε εκδώσει ο κ. Κοτσόργιος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ):

 

“Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι και η συνάντησή του με τον συνεταιρισμό στο διβάρι της Κλείσοβας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα συνεταιρισμών και αλιείας στη λιμνοθάλασσα, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης και μετά από αίτημα των συλλόγων σας και κατόπιν εντολής του προέδρου, ο υπογράφων, ως τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, από κοινού με τον συντονιστή του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ορίσαμε ραντεβού σε δημόσιο κεντρικό ανοιχτό χώρο, προκειμένου να συζητήσουμε και να μας αναπτύξετε τις θέσεις και τα προβλήματα, όπως εσείς τα βιώνετε.

Ξεκινώντας τη συνάντηση, ζητήσαμε και αποδεχτήκατε να μην εμπλέκετε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη, και εμένα προσωπικά, στις τοπικές αντιπαραθέσεις και τα πιθανά τοπικά συμφέροντα, στο πλαίσιο της ανταγωνιστικής λειτουργίας στην εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας.
Και ενώ η συζήτηση πραγματικά εξελίχθηκε σε ένα πλαίσιο ειλικρίνειας, και καλόπιστα ακούσαμε και καταγράψαμε τις θέσεις σας, με μεγάλη μας έκπληξη και στεναχώρια διαβάσαμε την ανακοίνωση την οποία εκδόσατε, σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που συμφωνήσαμε, εμπλέκοντας όλους στις προσωπικές σας αντιπαραθέσεις, όπως την πρ. βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου, κατά τρόπο απαράδεκτο.

Με μεγάλη μου λύπη αναγκάζομαι να καταδικάσω την εμπλοκή που επιχειρείται μέσω της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Όλοι θεωρώ ότι κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση της επίλυσης των θεμάτων της αλιείας και της αναβάθμισης της θέσης και του εισοδήματος του αλιέα. Κάθε τι άλλο εκφεύγει από την λογική και την οπτική μας.

Το κοινοβουλευτικό αλλά και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόντα συλλογικών αποφάσεων αλλά και διαβούλευσης. Όλοι, και οι υπουργοί και οι συντονιστές, και οι βουλευτές μας, όπως φυσικά και η πρ. βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι νομοθετήσαμε προς όφελος των αλιέων, του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων.”