Αη Συμιός στην COVID-19 

Δυο γεγονότα με πανελλήνια εμβέλεια ματαιώθηκαν στο Μεσολόγγι λόγω της COVID-19 τον Απρίλιο οι Γιορτές Εξόδου και το περασμένο Σαββατοκύριακο το φημισμένο πανηγύρι τ΄Αη Συμιού.

Κάτι που για πολλούς ντόπιους αποτέλεσε “γροθιά” στο στομάχι μιας και τα γεγονότα αυτά έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία.

Όπως και των Βαΐων όταν δεκάδες πολίτες το βράδυ μετέβησαν στον Κήπο των Ηρώων και άφησαν στη μάντρα ένα αναμμένο κεράκι έτσι και τώρα πανηγυριστές είτε φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές είτε με τα άλογα τους μετέβησαν για προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος χωρίς όμως την συνοδεία ζουρνά και νταουλιού.

Παράλληλα δεν ήταν και λίγοι οι ξενιτεμένοι Μεσολογγίτες που επισκέφθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος την πόλη τηρώντας την συνήθεια….

 

 

Ολική επαναφορά Π. Κατσούλη στο πολιτικό σκηνικό 

Σχεδόν καθημερινές είναι οι δημόσιες παρεμβάσεις του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, για διάφορα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας με την παράθεση, εκ μέρους του, συγκεκριμένης επιχειρηματολογίας.

Μια επιχειρηματολογία που εδράζεται από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μιας και πλέον ο κ. Κατσούλης διαδραματίζει «πρωτεύοντα» ρόλο στο χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χώρος  ο οποίος για τον ίδιο αποτελεί, προνομιακό πεδίο πολιτικής δράσης και έκφρασης, μιας και «πρωταγωνίστησε» για την σύστασή του, ανεξάρτητα του ότι, για καθαρά προσωπικούς λόγους, δεν «πρωταγωνίστησε» κατά την εξουσιαστική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ…

Με δεδομένο όμως, ότι η πολιτική επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές «ενσωματώνει» υπερβολές και ουτοπικές υποσχέσεις έτσι και ο κ. Κατσούλης σε δημόσιες παρεμβάσεις «άθελά» του, πιστεύουμε, δημιουργεί εχθρούς…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρέμβασή του για το «λεφτόδεντρο» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που βασίστηκε σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κακώς δόθηκε διαφήμιση για την COVID-19 στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου δηλαδή στον πιο παλιό ραδιοσταθμό της περιφέρειας….

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι ο κ. Κατσούλης για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με «αξιολόγηση» πεπραγμένων και πολιτικής του παρουσίας θα διαδραματίσει, πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική πολιτική σκηνή… έχοντας για αντίπαλο μόνο τον «εαυτό» του…

 

 

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο δρόμο για την παραλία του Λούρου 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θανάση Μαυρομμάτη οι παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας στο δρόμο προς την παραλία του Λούρου στις Οινιάδες.

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα συνεργεία της Περιφέρειας θα προβούν σε αποκατάσταση φθορών στο οδόστρωμα (λακκούβες) έτσι ώστε να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Κάτι που ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο κ. Μαυρομμάτης με την επισήμανση του «προσωρινού» των φετινών παρεμβάσεων καθώς σύντομα στον συγκεκριμένο δρόμο θα γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση για συνολική άρση της επικινδυνότητας.

Επειδή μας αρέσει να βγαίνουμε μπροστά και όχι να κρυβόμαστε όπως έκαναν κάποιοι άλλοι επί χρόνια.
Το οδικό…

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Maurommatis στις Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

 

Σχεδιασμός βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ιστορία του Μεσολογγίου 

Πριν τρία χρόνια περίπου είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από πλευράς δήμου Μεσολογγίου για τον σχεδιασμό βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την ιστορία της περιοχής.

Προγράμματα που θα απευθυνόταν σε σχολεία όλης της χώρας προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή μέσω των εκπαιδευτικών εκδρομών. Είχαν γίνει τότε κάποιες συσκέψεις αλλά όπως συνήθως συμβαίνει στο Μεσολόγγι ποτέ δεν ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

Κάνουμε αυτή την υπενθύμιση μήπως αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να είναι έτοιμα αυτά τα προγράμματα και να μπορέσει η πόλη να υποδεχθεί μαθητές και να τους «επικοινωνήσει» την ιστορία της.

 

 

Από αντλείται η έπαρση; 

Αλαζονική και με ύφος «χιλίων καρδιναλίων»” μας μεταφέρεται ότι είναι η συμπεριφορά «ειδικού συνεργάτη» του δημάρχου Μεσολογγίου προς το προσωπικό, αλλά και προς αιρετούς του δήμου.

Ο εν λόγω ειδικός συνεργάτης, μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που «εμφανίζεται» ως «α.α.» του δημάρχου προκαλώντας συζητήσεις. κάθε άλλο παρά θετικές για τον πολιτικό του, προϊστάμενο.

Καλό θα είναι να αντιληφθεί, ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία «ο ειδικός ή επιστημονικός συνεργάτης δεν έχει δικαίωμα «υπογραφής»», παρά μόνο αυτό του εισηγητή και κατά συνέπεια, με αυτές τις συμπεριφορές το μόνο που πετυχαίνει είναι, να εκτίθεται και να δημιουργεί πονοκεφάλους και αρρυθμίες… στον πολιτικό του, προϊστάμενο.

 

 

Τουρλιδα