Ανάμεσα στις δασκάλες που παρουσιάζουν μαθήματα στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση είναι και η “δικιά” μας Πένυ Σακέτου και μάλιστα ήταν από τις τέσσερις “πρώτες” εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο δύσκολο “εγχείρημα” αναφορικά με τις συνθήκες υλοποίησής του κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της υγειονομικής κρίσης στις αρχές του Απριλίου.

Ας δούμε τι είχε δηλώσει η Πένη Σακέτου στην παρουσίαση που  είχε γίνει στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”  στη δράση του υπουργείου Παιδείας, δράση την οποία “εξήρε”, χθες, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη :

 

Η Πένυ Σακέτου είναι αναπληρώτρια δασκάλα στο 8ο Δημοτικό Πετρούπολης. Δουλεύοντας 5 χρόνια στην εκπαίδευση, λέει ότι ήθελε να στηρίξει την προσπάθεια του υπουργείου καθώς έχει μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρονική Μάθηση από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

«Κάθε αρχή και δύσκολη», παραδέχεται η εκπαιδευτικός με καταγωγή από το Μεσολόγγι. «Δεν είναι εύκολη η κάμερα. Πρέπει να την κοιτάς συνεχώς και περιορίζει τις κινήσεις. Είμαι όμως ικανοποιημένη και περήφανη από το αποτέλεσμα γιατί λαμβάνω θετικά σχόλια από παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα. Η όλη παραγωγή και τα συνεργεία είναι πολύ οργανωμένα» λέει η κυρία Σακέτου, και τονίζει: «Είναι δύσκολο όμως να είσαι στον αέρα μόνη χωρίς κανέναν άλλο στο πλατό και να μιλάς ενώ έχεις συνηθίσει να βλέπεις τα μάτια 25 παιδιών επάνω σου. Σε κάθε περίπτωση, η τηλεόραση πιο δύσκολη από την τάξη».