Τη λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού στη δυτικλή Ελλάδα ζητά με την ακόλουθη ανακοίνωση η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας:

“Είναι γνωστό ότι η Δυτική Ελλάδα έχει ήδη πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας από τον κορωνοϊό.

Είναι επίσης γνωστό ότι αρκετοί νoσούντες αυτή τη στιγμή είναι εκπαιδευτικοί ή εμπλέκονται με την εκπαίδευση άμεσα ή έμμεσα. Για το λόγο αυτό εξάλλου οι ειδικοί έθεσαν τους νομούς Ηλείας και Αχαΐας σε ειδικό καθεστώς και έχουν αναστείλει τη λειτουργία σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όμως, δεν έχει ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους ως όφειλαν το θέμα της μετακίνησης συναδέλφων είτε για τη συμπλήρωση ωραρίου είτε στο πλαίσιο της καθημερινής τους απασχόλησης.

Οι μετακινούμενοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί από την Αχαΐα προς την Αιτωλοακαρνανία και ειδικά προς την περιοχή των σχολείων της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας (νότιο κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας) είναι πολλοί.

Ειδικά για την περιοχή της Ναυπακτίας το πρόβλημα είναι πολύ εντονότερο, αφού επιπλέον η Ναύπακτος και η Πάτρα έχουν ανταλλαγές και σε επίπεδο μαθητικού δυναμικού σε σχολεία των δύο πόλεων.

Θεωρούμε άκρως επιβεβλημένο να επανεξεταστεί το θέμα για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας όπως επιβάλλουν οι εξελίξεις. Η Πολιτεία πρέπει να ανταποκριθεί στις επιβεβλημένες υποχρεώσεις της…

Καλούμε τους αρμόδιους να επανεξετάσουν τη το θέμα άμεσα.”