Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου, σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στην Πάτρα συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και υπηρεσιακών εκπροσώπων, του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και στελεχών του Δήμου καθώς και της προέδρου, Βασιλικής Μπελέκου και μελών της διοίκησης του συλλόγου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Μοναδικό θέμα που απασχόλησε την συζήτηση ήταν η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για την αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ. Δήμος και Περιφέρεια έλαβαν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ενώ εκφράστηκε η πεποίθηση πως το εγχείρημα είναι σε καλή πορεία.” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά το τέλος της συζήτησης ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης  Μεσολογγίου Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά: «Είχαμε σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Διαπιστώσαμε ότι η Περιφέρεια και προσωπικά ο κ. Περιφερειάρχης είναι σύμμαχός μας στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την πίεση των ημερομηνιών.

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου υπογραμμίζω πως κάνουμε ότι είναι δυνατόν και υπάρχει αισιοδοξία για το θέμα.

Να ευχαριστήσω δε τον Περιφερειάρχη  για τη καλή συνεργασία  και την αρωγή του  στην προσπάθειά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του MessolonghiNews στην σύσκεψη υιοθετήθηκε σχετική πρόταση -που είχε κατατεθεί προ πολλού στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου – για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε έως τον Οκτώβριο να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κλειστό του ΔΑΚ Μεσολογγίου προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Α! κατηγόριας του μπάσκετ.