Με συνέντευξη του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου εγκαινιάστηκε η ραδιοφωνική εκπομπή «Ταξίδια στις βιβλιοθήκες του κόσμου» των “Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης“, από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στους 92fm,  την περασμένη Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 .
Οι Φίλοι της Βαλβείου συστήθηκαν στους ακροατές και μίλησαν για αυτή την κίνηση που γεννήθηκε ως ιδέα τον Φεβρουάριο του 2016 με σκοπό την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ι. Π. Μεσολογγίου.
Πρώτος φιλοξενούμενος της εκπομπής ήταν ο Ντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου, του φορέα που εποπτεύει τη Βάλβειο Βιβλιοθήκη. Μίλησε στον Ιάκωβο Παλαιολόγο για τα σχέδιά του για το μέλλον της Βαλβείου και τις κινήσεις που γίνονται ήδη από το Πνευματικό Κέντρο για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της. 
Συνεχάρη τους Φίλους της Βαλβείου Βιβλιοθήκης για την πρωτοβουλία τους και είπε ότι είναι κι εκείνος Φίλος της Βαλβείου.

Στο στούντιο, ο Γιώργος Λαμπρόπουλος παρουσίασε τη δράση ανταλλαγής βιβλίων Booksharing που πραγματοποιείται στον τεχνοχώρο Κοχλία και μίλησε για τα αναγνωστικά γούστα των θαμώνων του χώρου.
Παρουσιάστηκε το ιστορικό της Βαλβείου Βιβλιοθήκης και μια τυχερή ακροάτρια, που απάντησε σωστά σε σχετικό διαγωνισμό, κέρδισε ένα αντίτυπο των αστυνομικών ιστοριών του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Εγκλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Επτά φωτογραφίες της κρίσης» (Εκδόσεις Πόλις, 2015).
Τα «Ταξίδια στις βιβλιοθήκες του κόσμου» συνεχίζονται.την μεθεπόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ.