Όταν γίνεται λόγος για τα τελευταία χρόνια που διανύουμε είναι δύσκολο να μην αναλογιστούμε την φράση «πρόσεχε τι εύχεσαι», καθώς ακόμα και οι ορκισμένοι σπιτόγατοι, οι ντροπαλοί, μέχρι και οι εντελώς ακοινώνητοι έφτασαν στο σημείο να ομολογήσουν ότι δεν αντέχουν άλλο μέσα στο σπίτι και ότι θέλουν απεγνωσμένα να βγουν μια βόλτα, να τους φυσήξει το αεράκι και να ανταλλάξουν δυο κουβέντες με έναν άνθρωπο.

Η πανδημία όμως ακόμα και μέχρι τώρα δεν αστειεύεται. Για αυτό αν και οι έξοδοι έχουν αυξηθεί, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί, να κάνουμε τεστ συχνά και να μένουμε στο σπίτι μας όποτε νιώθουμε κάποιο ύποπτο σύμπτωμα.

Για να γίνει η ιδέα του να παραμείνουμε και πάλι στο σπίτι εύκολα αποδεκτή, μια ανανέωση θα βοηθούσε. Μην αγχώνεσαι, αυτό μπορεί να γίνει με πολύ οικονομικό τρόπο αν ακολουθήσεις κάποιες από τις συμβουλές που παρατίθενται παρακάτω.

 

Να βγάλεις την μπέμπελη

Το πόσο εύκολο είναι να ζεστάνεις το σπίτι σου είναι κάτι που θα πρέπει να σε απασχολεί πάντα, και όχι μόνο τώρα με την πανδημία. Μπορείς να αποταμιεύσεις χρήματα ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνεις το κοκαλάκι σου αν ρίξεις μια ματιά στο πόση ενέργεια καις και βρεις το πρόγραμμα με ρεύμα και φυσικό αέριο για ιδιώτες που σου ταιριάζει καλύτερα.

Μιας και αναφερθήκαμε και στο ρεύμα, ο χώρος σου θα φανεί και μεταφορικά ζεστός αν αυξήσεις τις πηγές φωτός μέσα σε αυτόν. Αγοράζοντας επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά όχι μόνο θα γεμίσεις άδειες γωνίες σε τοίχους και τραπέζια, αλλά θα κάνεις το κάθε δωμάτιο πιο φωτεινό και φιλόξενο.

 

Μαγικά χαλιά

Μιας και μιλήσαμε για την θέρμανση του χώρου, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και σε έναν από τους βασικούς τρόπους για την διατήρηση ενός χώρου ζεστού που είναι φυσικά τα χαλιά. Αυτά απορροφούν μερικούς βαθμούς θερμότητας και δεν τους αφήνουν να δραπετεύσουν από ρωγμές και ανοίγματα.

Βέβαια, τα χαλιά έχουν καθιερώσει την θέση τους σε κάθε σπίτι και για έναν ακόμα λόγο: για την ομορφιά τους. Οι μοναδικές συλλογές χαλιών από τον οίκο Εφραίμογλου θα ανανεώσουν και θα ομορφύνουν κάθε χώρο του σπιτιού σου. Το μόνο που έχεις εσύ να κάνεις είναι να τα στρώσεις σε κεντρικά και στρατηγικά σημεία.

 

Τ’ Αφεντικό τρελάθηκε 

Ένας τρόπος για να ανανεώσεις όχι μόνο το σπίτι σου αλλά και την διάθεσή σου είναι βγαίνοντας για shopping therapy. Για να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα καλύτερα να προτιμήσεις να πας σε καταστήματα που πωλούν μεταχειρισμένα έπιπλα. Αν πάλι δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι, μπορείς να βρεις διαδικτυακά καταστήματα αλλά και ανθρώπους που πωλούν έπιπλα και διακοσμητικά που δεν θέλουν άλλο πια σε προνομιακές τιμές.

 

Κάνε το σπίτι ζούγκλα

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να γεμίσεις κάθε σπιθαμή του σπιτιού σου με φυτά, αλλά κανά δυο γλάστρες με λουλούδια εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου σίγουρα θα φέρουν μια νέα πνοή στον χώρο. Επίσης, θα βελτιωθεί πολύ και η δική σου ψυχολογία, καθώς θα βλέπεις έναν νέο οργανισμό να μεγαλώνει και να ομορφαίνει χάρη στις δικές σου ενέργειες. Ζήτησε από τον ανθοπώλη να σου δώσει αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κρατήσεις το φυτό στην ζωή, αλλά επίσης μην ξεχνάς να του μιλάς και να του βάζεις κλασική μουσική να ακούει.