26, ακόμη,  υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΉ, ανακοίνωσε το τελευταίο 20ημερο, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Στους 26 περιλαμβάνονται και νυν στελέχη της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά ανακοινώθηκαν:

 

Γιώργος Λαγούδης: «Στηρίζω την επανεκλογή Λύρου για να συνεχιστεί το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου»

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι ο Γιώργος Λαγούδης, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Πέρασαν σχεδόν τριάμιση χρόνια από την συμμετοχή μου στη Δημοτική μας Αρχή, αφού στις εκλογές του Μαΐου του 2019 με τιμήσατε με την εμπιστοσύνης σας και την ψήφο σας και σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που  μου δώσατε να προσφέρω στο τόπο μου.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος στο διάστημα αυτό με τίμησε και με επέλεξε τοποθετώντας με σε θέσεις ευθύνης, από τις οποίες προσπάθησα να συνεισφέρω στην υποστήριξη και στην προώθηση των  σχεδιασμών  της Δημοτικής αρχής για το συμφέρον του Δήμου μας.

Αυτά τα χρόνια εργάστηκα χωρίς πολλά,  μεγάλα και  ωραία λόγια, αλλά με αλήθειες και πράξεις.

Τα εμπόδια υπήρξαν πολλά, όπως  και οι δυσκολίες, ποτέ όμως δεν υποχωρήσαμε και δεν εγκαταλείψαμε τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δήμος μας μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης, χάρη στον Κώστα Λύρο και τη Δημοτική μας Αρχή μπαίνει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, νοικοκυρεύεται και πετυχαίνει  την εξυγίανση και την απαλλαγή από χρόνιες παθογένειες που συνιστούν ασήκωτα βαρίδια για το Δήμο μας.

Ρεαλιστικά χωρίς παροχολογίες και εφήμερες εντυπώσεις, δημιουργούμε τις υποδομές για έναν βιώσιμο και υγιή δήμο για όλους μας. Ένα δήμο ελκυστικό σε επισκέπτες και επενδύσεις, που προοδεύει και εκσυγχρονίζεται. Αυτή ήταν και παραμένει η αποστολή μας.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι για εμένα μεγάλη ευθύνη που αφενός με χαροποιεί, αφετέρου όμως με βαραίνει με ευθύνες που συνειδητά επιθυμώ και θα επιδιώξω με την υποψηφιότητα μου να υπηρετήσω, για άλλη μια φορά, με την δική σας εντολή και θέληση.

Συνειδητά, παραμένω σταθερά   στο πλευρό του Κώστα Λύρου, ενός ανθρώπου που όλο το διάστημα της συνεργασίας μας απεδείχθη ένας εργατικός, μεθοδικός και φιλοπρόοδος άνθρωπος με σαφείς στοχεύσεις και επιδιώξεις, όραμα και ισχυρή θέληση.

Έχω μάλιστα τεθεί  επικεφαλής του εκλογικού μας αγώνα, ο οποίος θα πρέπει  και θα είναι  νικηφόρος , για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να πάμε τον τόπο μας ψηλά!»


Υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι η Κωνσταντίνα Ξηρού η οποία σε δήλωση της  ανέφερε:

 

« Γεννήθηκα στο Μεσολόγγι, εργάζομαι στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ) και μέσα από τον συνδικαλισμό έμαθα να μάχομαι μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και  στρατηγικές.

Η απόφασή μου, στην πρόταση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου  να μετάσχω στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, πάρθηκε έπειτα από ώριμη σκέψη.

Είμαι πεπεισμένη ότι ο Κώστας Λύρος είναι ένας άνθρωπος με όραμα και θέληση και ο μόνος που μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου αναπτυξιακού περιβάλλοντος που έχει ανάγκη ο τόπος  μας.

Σας καλώ να αγωνισθούμε όλοι μαζί για το κοινό μας όραμα, που δεν είναι τίποτα άλλο από την ανάπτυξη του τόπου μας»


 

Στο πλευρό του Κώστα Λύρου τάσσεται και ο Χρήστος Κολοβός

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο Χρήστος Κολοβός, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης ο Δήμος μας πρέπει να συμπράξουν πολλές και διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις αλλά και μεμονωμένα άτομα. Επίσης πιστεύω πως σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να συμμετέχουν και νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες και πρακτικές, αφού ουσιαστικά έτσι χτίζουν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο που ζουν, εργάζονται, δημιουργούν και εν τέλει αγαπούν.

Αποφάσισα λοιπόν να είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές στηρίζοντας τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο εκτιμώντας την ειλικρίνειά του, τόσο στα λόγια του όσο και στις πράξεις του καθώς και το όραμά του για τον Δήμο μας για το οποίο εργάζεται με σθένος και αποφασιστικότητα»


Υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι η   Aγγελική Ανδρίτσου η οποία σε δήλωση της  ανέφερε:

 

«Η παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» δημιουργήθηκε πριν 3,5 χρόνια από μία ομάδα ανήσυχων συνδημοτών μου, που δεν τους εξέφραζε ο κατεστημένος παλαιοκομματικός τρόπος άσκησης της αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας.

 

Η παράταξη αυτή πλέον έχει γίνει πολυπληθής και πολυσυλλεκτική και κατάφερε στη μέχρι τώρα διοίκηση του Δήμου μας, με σχέδιο, πρόγραμμα, συνεργασία και  όραμα και δώσει προοπτική και  νέα ταυτότητα στο τόπο μας.

 

Γνωρίζοντας τον Κώστα Λύρο και εκτιμώντας τον χαρακτήρα, την επιμονή και την ακεραιότητα του αποφάσισα να συστρατευθώ και πάλι στο αγώνα που θα δώσει, θα δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι σα μια γροθιά, γιατί πιστεύω ότι οι γυναίκες οφείλουν και πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα κοινά και όχι απλά να καλύπτουν το υποχρεωτικό ποσοστό στους συνδυασμούς.

 


Στο πλευρό του Κώστα Λύρου  και με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» τάσσεται ο  Γιάννης Σταύρου , ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Δημάρχου Κώστα Λύρου να είμαι συνοδοιπόρος στην μεγάλη προσπάθεια του να  αλλάξουμε τον τόπο.

 

Μια προσπάθεια που αναγνωρίζω πως υπηρετεί με υπευθυνότητα και καθαρότητα όλο το προηγούμενο διάστημα στη διοίκηση του Δήμου, παρά τα σοβαρά εμπόδια .

 

Η συμμετοχή μου σε αυτή έρχεται με σκοπό να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κοινωνικό πρόσημο, η ευαισθησία αλλά και η αξιοποίηση των ευκαιριών  και δυνατοτήτων για κάθε ομάδα συμπολιτών .

 

Συστρατεύομαι,  λοιπόν στο πλευρό του Δημάρχου για ένα Δήμο προοδευτικό, ένα Δήμο πιο ανθρώπινο και πιο προσβάσιμο για όλους ».


 Περσεφόνη Μελαχρή:« Είναι αχρείαστα τα πισωγυρίσματα και ο,τι πετύχαμε είναι μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».  

 

Υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι η Αντιδήμαρχος, Περσεφόνη Μελαχρή , η οποία σε δήλωσή της ανέφερε:

 

«Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και με την ψήφο τους με εξέλεξαν στις εκλογές του 2019 να τους υπηρετήσω.

 

Η εμπιστοσύνη αυτή ήταν για μένα εντολή για δουλειά, για δημιουργία, για εξυπηρέτηση του πολίτη και του δημόσιου συμφέροντος. Δεν πρόδωσα ποτέ τη σχέση αυτή που χτίστηκε στη βάση της ειλικρίνειας, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινής αγάπης για τον τόπο μας.

 

Οι προσδοκίες των πολιτών δικαίως   ήταν μεγάλες για τη νυν δημοτική αρχή, γιατί ο Δήμος μας είχε μείνει πίσω σε πολλά, που σε άλλους Δήμους ήταν αυτονόητα. Με το  Δήμαρχος μας, Κώστα Λύρο  για όλα αυτά παλέψαμε.

 

​Δεν δείλιασα μπροστά στα τεράστια εμπόδια που συνάντησα, ούτε λιποτάκτησα απέναντι στα ανυπέρβλητα προβλήματα του Δήμου μας. Από μικρό παιδί με τόλμη και αποφασιστικότητα επέλεγα πάντα το δύσκολο και απαιτητικό δρόμο αλλά πάντα τον τίμιο και τον σωστό κι έβαζα τον πήχη ψηλά έστω κι αν αυτό σήμαινε για μένα  δυσκολίες, ανηφόρες και παγίδες.

Για αυτό και απέναντι στις δυσκολίες που συνάντησα στη θητεία μου κατάφερα και δεν με πτόησαν αλλά με δυνάμωσαν, πάλεψα να κάνω πράξη ακόμη και τα αδύνατα.

 

Και σήμερα μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια.

 

Δεν πρέπει ο Δήμος μας να γυρίσει πίσω, πρέπει να πάει μπροστά, να υλοποιηθούν στο ακέραιο όλα όσα σχεδιάσαμε,  έργα και   δράσεις του θα συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας και της καθημερινότητας των πολιτών, όπως τα μεγάλα έργα , η ύδρευση, το Τρικούπειο, τα έργα στο λιμάνι, η είσοδος της πόλης, η αγροτική οδοποιία και πολλά-πολλά ακόμη

Τον Οκτώβριο του 2023   καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε ξανά για το μέλλον του Δήμου μας.

 

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με ικανότητες αλλά και διάθεση για δουλειά.

 

Εκτιμώ τον ακούραστο Κώστα Λύρο που δείχνει απόλυτο σεβασμό στο δημοτικό χρήμα και όλοι έχουν καταλάβει την χρηστή διοίκηση που ασκείται σε όλα τα επίπεδα.

 

Για τους λόγους αυτούς στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  παραμένω σταθερά στο πλευρό του Κώστα Λύρου και της «Δημιουργικής Ανατροπής» με την οποία θα είμαι ξανά υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

 

Για την ωφέλεια του τόπου μας δεν πρέπει αυτή τη φορά ο Δήμος μας να απωλέσει τη δυναμική του.

 

Είναι αχρείαστα τα πισωγυρίσματα και ο,τι σχεδιάσαμε είναι μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».


Νίκος Ρόμπολας: «Συμπορεύομαι με τον Κώστα Λύρο γιατί αφουγκράζεται τις ανάγκες και μπορεί να δώσει πρακτικές λύσεις στα προβλήματα των παράγωγων»

 

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι ο Νίκος Ρόμπολας, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Σαν  αγρότης και παράγωγος που συνειδητά έμεινε και δημιούργησε στον τόπο του, είχα ανέκαθεν μεγάλη ανησυχία σχετικά με την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Είχα πάντα την πεποίθηση ότι πρέπει η δική μας γενιά να φροντίσει να δοθούν κίνητρα στους νέους ώστε να παραμείνουν στην επαρχία και να προοδεύουν, πηγαίνοντας τον τόπο μας μπροστά.

Ο Κώστας Λύρος συμμερίζεται αυτή μου την άποψη, αλλά το κυριότερο βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των παραγωγών και της ντόπιας κοινωνίας, πάντα προσιτός, συνεργάσιμος και πρόθυμος. Με παρεμβάσεις του επιχείρησε να βελτιώσει την καθημερινότητά και τις συνθήκες εργασίας μας ενώ σε κάθε δυσκολία στάθηκε αρωγός. Για τον λόγο αυτό, συντάσσομαι αβίαστα μαζί του στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον και είμαι σίγουρος πως θα είναι στο τιμόνι υπεύθυνα, όπως εκείνος γνωρίζει καλά, και την επόμενη μέρα»


Παναγιώτης Μυλωνάς: «Ο Κώστας Λύρος ανέλαβε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του εκσυγχρονισμού του ταλαιπωρημένου Δήμου μας και θα τα καταφέρει»

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι ο Παναγιώτης Μυλωνάς, ο οποίος σε δήλωση του

ανέφερε:

 

«Η Δημοτική Αρχή του Κώστα Λύρου ανέλαβε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του εκσυγχρονισμού του ταλαιπωρημένου Δήμου μας. Να ξεχρεώσει νομικά πρόσωπα κρίσιμα για τη βιωσιμότητα του δήμου, να αποκαταστήσει τις καταστραμμένες υποδομές και να βρει φόρμουλες που μετά το νοικοκύρεμα θα εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο και ελπιδοφόρο μέλλον. Έργο βαρύ και πολυσήμαντο, εκλογικά όχι και τόσο ωφέλιμο, αναγκαίο όμως για την βιωσιμότητα του δήμου μας. Ο Κώστας Λύρος σε πείσμα των καιρών ανέλαβε υπεύθυνα να εξυγιάνει το Δήμο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τον καταστήσουν ξανά πρωταγωνιστή.

 

Η επανεκλογή του Κώστα Λύρου θα εξασφαλίσει την αναδιοργάνωση του Δήμου και την υλοποίηση πλήθους σημαντικών έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας που η δημοτική αρχή έχει ήδη σχεδιάσει. Στην προσπάθεια αυτή από την οποία κρίνεται και το μέλλον του τόπου, είμαι συνειδητά και υπεύθυνα δίπλα στον Κώστα Λύρο, έναν άνθρωπο που σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα εξαιτίας της εργατικότητας, της επιμονής και της διορατικότητας του. Έχοντας ασχοληθεί ενεργά με αρκετές εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής αλλά και ως εκπαιδευτικός θα είμαι με χαρά παρών σε οποιοδήποτε πεδίο δύναμαι να συνεισφέρω για την πρόοδο και την εξέλιξη του ευλογημένου τόπου μας»


 

Υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι η Φιλόλογος και Αστυνομικός, Ελένη Σαλαγιάννη -Τσιτσά, μητέρα 2 παιδιών, η οποία σε δήλωση της  ανέφερε:

 

«Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, τον οποίο αγαπώ, γι’ αυτό αποφάσισα για μια ακόμη φορά να σταθώ στο πλευρό του Δημάρχου, Κώστα Λύρου και να είμαι υποψήφια με την «Δημιουργική Ανατροπή».

Εκφράζω τη βεβαιότητα  ότι η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο Κώστας Λύρος και η ισχυρή του θέληση να προσφέρει τα μέγιστα είναι ό,τι πολυτιμότερο για τον Δήμο μας και ο αγώνας μας θα είναι πάλι νικηφόρος.

Άλλωστε με δήμαρχο τον Κώστα  Λύρο έχουμε όλοι στα χέρια μας απτές αποδείξεις της πιο καθαρής , εποικοδομητικής και ανατρεπτικής δημοτικής θητείας παρά τα ανυπέρβλητα προβλήματα και εμπόδια που συνέβησαν ποτέ»


 

Στο πλευρό του Κώστα Λύρου τάσσεται και ο Διονύσης Τσιρόγλου

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο Διονύσης Τσιρόγλου, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Ζώντας  σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται, με τις απαιτήσεις όλων μας, για ένα υψηλότερο επίπεδο διαβιωσης και ένα  μέλλον με ευκαιρίες για όλους, να αυξάνονται, πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε με στόχο το καλύτερο για τον τόπο που ζούμε. Έναν τόπο που με σωστή διαχείριση, προγραμμα και όραμα  μπορεί να αναπτυχθεί και να προοδεύσει,αποτελώντας το επίκεντρο σε αρκετούς τομείς.

Έχοντας υπηρετήσει τόσα χρόνια πίστα τον Εθελοντισμό έχω μάθει να είμαι πάντα παρών,στην πρώτη γραμμή και να μην διστάζω ,να διεκδικώ,να προσπαθώ και να προσφέρω.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να συμπορευτώ και πάλι με τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο, έναν άξιο άνθρωπο και έναν διαχρονικό φίλο. Πιστεύω οτι οι γνώσεις, η εντιμότητα και το πείσμα του θα φέρουν την πρόοδο  και την εξωστρέφεια στον τόπο μας, όπως ήδη έχει αποδείξει.»


Υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι η Αγιογράφος, Μαρία Κοττά η οποία σε δήλωση της  ανέφερε:

 

«Έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να σας ανακοινώσω πως θα είμαι υποψήφια  με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή»  στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές.

Θέλω να ευχαριστήσω τον άξιο Δήμαρχό μας, Κώστα Λύρο για αυτή την  τιμητική πρόσκληση   και δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις  για ένα Δήμο που θα προοδεύει, και θα σέβεται το δημοτικό χρήμα και τους δημότες.

Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια  να συνεισφέρω τα μέγιστα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στον αγώνα αυτό σας ζητώ να είμαστε μαζί!»


Παναγιώτης Αντωνόπουλος : «Εκτιμώ το ήθος, την εντιμότητα και το ενδιαφέρον του Κώστα Λύρου για το Δήμο μας και συμπορεύομαι μαζί του»

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος , ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Είμαι ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος, διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Πατρών (έδρα Μεσολόγγι)  και γνωρίζοντας τις εξελίξεις και την πραγματικότητα στα δημοτικά δρώμενα,  στις ημέρες που διανύουμε, αποφάσισα, χωρίς δεύτερη σκέψη, να είμαι ξανά υποψήφιος με το συνδυασμό του Δημάρχου, Κώστα Λύρου, στην «Δημιουργική Ανατροπή».

Εκτιμώντας το βαθύ και απεριόριστο ενδιαφέρον του για το Δήμο μας, την εργατικότητά του και κυρίως το ΗΘΟΣ του και την εντιμότητά του θα παλέψω στο πλευρό του

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ»


Στο πλευρό του Κώστα Λύρου τάσσεται και ο Γιώργος Σάλας.

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο Γιώργος Σαλας, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Δηλώνω εκ νέου την στήριξή μου στο πρόσωπο του Δημάρχου μας, Κώστα Λύρου αλλά και την υποψηφιότητά μου στο συνδυασμό της «Δημιουργικής Ανατροπής» .

Η θητεία που διανύσαμε την οποία υπηρέτησα ως Αντιπρόεδρος στο Αιτωλικό ήταν μια πολύ δύσκολη θήτευα με πολλά προβλήματα εμπόδια και ανυπέρβλητες καταστάσεις .

Παρ´ ολα αυτά η δημοτική αρχή απέδειξε ότι μπορεί με εργατικότητα και εντιμότητα να διαχειριστεί τις κρίσεις με τον καλύτερο τρόπο .

Η υπεύθυνη και ανιδιοτελή πορεία του Δημάρχου Κώστα Λύρου της οποίας τα αποτελέσματα γίνονται ήδη ορατά πιστεύω πως είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση για τον τόπο μας και για το λόγο αυτό θα είμαι πάλι υποψήφιος μαζί του για να ολοκληρωθεί η μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει .»


Στο πλευρό του Κώστα Λύρου τάσσεται και ο Αποστόλης Ζούγκος.

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο  Αποστόλης Ζούγκος, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

« Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Δημάρχου, Κώστα Λύρου να είμαι υποψήφιος στο Συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή».

 

Θεωρώντας πως η συμμετοχή στα κοινά είναι υποχρέωση μας και με την πίστη ότι ο Κώστας Λύρος είναι ένας Δήμαρχος που έχει επιδείξει δείγματα έντιμης, σοβαρής και αξιόπιστης διαχείρισης στο Δήμο θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις,  ώστε το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών να μας δώσει την δυνατότητα να βοηθήσουμε ακόμη πιο πολύ τον τόπο μας» .


Αφροδίτη Παπαδογέωργου: «Προχωράμε σταθερά με Κώστα Λύρο»

 

Υποψήφια με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η Αφροδίτη Παπαδογέωργου.

 

Σε δήλωση της η κα. Αφροδίτη Παπαδογέωργου ανέφερε:

 

«Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μια αγαστή συνεργασία με τον Κώστα Λύρο και διατηρώντας μια πολυετή οικογενειακή φιλία που με τιμά, υποστηρίζω αβίαστα την επανεκλογή του. Ο Κώστας Λύρος έχει αποδειχθεί ένας ικανός και εργατικός Δήμαρχος και κυρίως υπερασπιστής του δημοσίου συμφέροντος με μεγάλη μέριμνα για την εξυγίανση του δήμου η οποία αποτελεί βάση για κάθε περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης.

 

Πρέπει να δώσουμε στον Κώστα Λύρο την ευκαιρία και την ευθύνη να προχωρήσει το σπουδαίο έργο του για έναν δήμο με γερά θεμέλια και όχι ανώφελη επιστροφή στο παρελθόν. Προχωράμε σταθερά με τον Λύρο!»

 


Υποψήφια θα είναι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η Χριστίνα Μπέλλου-Ντάλλα, με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο.

 

Σε δήλωσή της η κα. Χριστίνα Μπέλλου-Ντάλλα ανέφερε:

 

«Η αγάπη για τον τόπο μου και η διάθεσή μου για προσφορά με παρακίνησαν να αποδεχθώ την τιμητική για μένα πρόταση του Δημάρχου μας, Κώστα Λύρου, να είμαι υποψήφια με την «Δημιουργική Ανατροπή». Ετσι θα μου δοθεί η δυνατότητα να συμβάλλω στην κοινή μας προσπάθεια για ένα ακόμη καλύτερο Δήμο. Αγαπάω το τόπο μου και θέλω να προσφέρω και μέσα από τα κοινά θα έχω λόγο στις αποφάσεις που αφορούν τον Δήμο και την ποιότητα της ζωής μας»


Ανδρέας Παπαδογιώργος:  «Συμπορεύομαι στην προσπάθεια του Δημάρχου Κώστα Λύρου,  με πίστη στο όραμα και στις άοκνες προσπάθειές του,  που  αξίζει να ολοκληρωθούν για το καλό του τόπου και των παιδιών μας »

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο Ανδρέας Παπαδογιώργος, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

« Συμπορεύομαι στην προσπάθεια του Δημάρχου Κώστα Λύρου,  με πίστη στο όραμα και στις άοκνες προσπάθειές του,  που  αξίζει να ολοκληρωθούν για το καλό του τόπου και των παιδιών μας.

 

Προσωπικά ως άνθρωπος της παραγωγής και την δημιουργίας, που ζω και εργάζομαι στον τόπο μου, γνωρίζω καλά τα θέματα και  τα προβλήματά του και  εκτιμώ ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στο Δήμο μας αποτελεί μια πρόταση συγκροτημένη για τον απεγκλωβισμό από πολλές  παθογένειες.

 

Με αυτές τις σκέψεις  θεωρώ ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μου πρέπει να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου σε αυτόν το σκοπό»


Κωνσταντίνα Σμάνη: «Συμπορεύομαι με τον Κώστα Λύρο γιατί οφείλουμε να συνεισφέρουμε με όραμα και προσανατολισμό για ένα καλύτερο αύριο»

 

Υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι η Κωνσταντίνα Σμάνη, η οποία σε δήλωση της ανέφερε:

 

«H  παρακαταθήκη και οι αρχές που μου ενέπνευσε η οικογένεια μου, αλλά και η αγάπη και ευαισθησία που με διακρίνει όσον αφορά τα καίρια ζητήματα του τόπου μου, με ωθήσαν στο να πάρω την απόφαση να ζητήσω την ψήφο των συνδημοτών μου στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλευρό του  Δημάρχου Κώστα Λύρου,  που με τίμησε με το κάλεσμα που μου απεύθυνε.

Με τον δήμαρχο μας μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο και είμαι αποφασισμένη να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να υποστηρίξω την προσπάθειά  του να ανοίξουμε νέους δρόμους  μέσα από άμεσες και ριζικές παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Με ομαδική δουλειά, συνέπεια και εξειδίκευση, θα προσπαθήσω από την μεριά μου να  πετύχουμε τον στόχο της αναβάθμισης της  καθημερινότητας  των συμπολιτών μας και της ανάδειξης της πλούσιας ιστορίας μας.

Σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις όπως η σημερινή, θεωρώ πως ως πολίτες με ενεργό δράση στην πολιτική ζωή του τόπου οφείλουμε να συνεισφέρουμε με όραμα και προσανατολισμό για ένα καλύτερο αύριο».


Νάσσια Θεοδωροπούλου: «Συντάσσομαι με τον Κώστα Λύρο καθώς εμπιστεύομαι τις ικανότητες του να καταστήσει το δήμο μας πρότυπο και παράδειγμα».

 

Υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι η Νάσσια Θεοδωροπούλου, η οποία σε δήλωση της ανέφερε:

 

«Ως νέα μητέρα, πτυχιούχος φιλόλογος και γέννημα θρέμα Μεσολογγίτισσα, επιστρέφοντας στον τόπο μου πήρα τη μεγάλη απόφαση να κάνω οικογένεια και να οργανώσω τη ζωή μου εδώ με αποτέλεσμα να αναπτύξω μεγάλο ενδιαφέρον για την βελτίωση της καθημερινότητας στον δήμο μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι νέοι άνθρωποι με όνειρα και ελπίδες όχι μόνο δεν πρέπει να απέχουν από τα κοινά αντιθέτως πρέπει να αγωνίζονται για το καλύτερο και να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Για το λόγο αυτό πήρα την απόφαση να συνταχθώ με τον Κώστα Λύρο μιας και συμπλέω με τις απόψεις και το όραμα του για τον τόπο μας, εμπιστεύομαι τις ικανότητες και τις δυνάμεις του και πιστεύω ότι μπορεί να βγάλει το δήμο μας από την αφάνεια και να τον καταστήσει πρότυπο και παράδειγμα.

Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι κοντά στο Δήμαρχο μας μέχρι το τέλος και θα συμβάλω με κάθε θεμιτό μέσο στην επανεκλογή του διασφαλίζοντας το μέλλον των παιδιών μας, της νέας γενιάς και όλων όσων αγαπούν και πιστεύουν στον μοναδικό αυτό τόπο!»


Δημήτρης  Αθανασόπουλος  : «Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, με πίστη στο όραμα και στις ικανότητες του Κώστα Λύρου συμπορεύτηκα για την επανεκλογή του Δημάρχου»

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο Δημήτρης Αθανασόπουλος , ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, με πίστη στο όραμα και στις ικανότητες του Κώστα Λύρου, πήρα την απόφαση να συνταχθώ μαζί του στην μάχη για την επανεκλογή του.

Προσωπικά ως άνθρωπος εκτιμώ  την ειλικρίνεια το λόγου, της σκέψης και της πράξης  ως όπλα απέναντι στα   προβλήματα του τόπου μας  αναγνωρίζω  ότι ο Κώστας Λύρος   είναι  ένας  άνθρωπος αληθινός , ικανός, μετρημένος και εργατικός, είναι ένας από εμάς και είμαι σίγουρος πως μπορεί να δώσει προοπτική και ελπίδα στον τόπο».

 


 

Στο πλευρό του Κώστα Λύρου τάσσεται και ο Νίκος Κοντοδήμας

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο Νίκος Κοντοδήμας, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και με το ενδιαφέρον που πηγάζει από το γεγονός ότι η ζωή μου, η οικογένεια μου, το επάγγελμά μου  είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την μοίρα του  τόπου μας, αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά  με την Τοπική Αυτοδιοίκηση  στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Λύρου, έναν άνθρωπο ακέραιο, εργατικό και μεθοδικό που έχει αποδείξει διαχρονικά το ζήλο και την αγάπη του για τον τόπο.

Συμπορεύομαι  λοιπόν στην προσπάθεια του Δημάρχου για να βοηθήσω το έργο του και τον σκοπό του που για την  συνέχιση και  ολοκλήρωση του έργου του.


Φωτεινή Κούρτη – Τζούβαλη  : « Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κώστα Λύρου για να συμμετάσχω  κι  εγώ στην κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου  μας»

 

Υποψήφια  με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι η Φωτεινή Κόυρτη – Τζούβαλη , η οποία σε δήλωση της ανέφερε:

 

« Έχοντας μάθει στη ζωή μου ότι ο αγώνας και η προσωπική προσπάθεια είναι τα πιο  δυνατά όπλα στα προβλήματα της ζωής, σύζυγος, μητέρα, ελεύθερος επαγγελματίας και μέσα σε αυτά και παραγωγός  μικρών καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, θεωρώ ότι έχω αποκτήσει την ικανότητα να αναγνωρίζω πότε μια προσπάθεια είναι ειλικρινής και για το καλό  μας.

Στο πρόσωπο του Δημάρχου Κώστα Λύρου  βλέπω μια καθαρότητα προθέσεων, μια αμεσότητα στους ανθρώπους, μια δυναμική αντιμετώπιση  χρόνιων και ριζωμένων προβληματικών καταστάσεων και μια αισιόδοξη προοπτική για ανανέωση .

Τα παραπάνω αβίαστα με παρότρυναν να συνταχθώ στο πλευρό του Κώστα Λύρου για να δώσουμε όλοι μαζί μια μάχη, η οποία θα είναι νικηφόρα για την «Δημιουργική Ανατροπή» και για μένα προσωπικά θα είναι μια πρόκληση, αφού θα μπορέσω να βοηθήσω τον τόπο μου με όλες μου τις δυνάμεις ».


Χρήστος Μασαούτης  : «Σταθερά στο πλευρό του Κώστα Λύρου γιατί  οδηγεί το Δήμο μας σταθερά μπροστά »

 

Ξανά υποψήφιος  με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι ο Αντιδήμαρχος, Χρήστος Μασαούτης , ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Το 2019  ξεκινήσαμε μια αυτοδιοικητική  προσπάθεια με όπλα την αγάπη για τον τόπο μας και την όρεξη για σκληρή δουλειά προς όφελος των δημοτών.

 

Παρά τις απροσδόκητες δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη θητεία  θεομηνίες, πανδημία, ενεργειακή κρίση , αλλά  και τα τεράστια βαθιά ριζωμένα προβλήματα  καταφέραμε να κρατήσουμε τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου όρθιο και συνεχώς εξελισσόμενο.

 

Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε  ένα καθημερινό αγώνα  να ξεπεράσουμε εμπόδια και  δυσκολίες που υπάρχουν ή προκύπτουν και να δώσουμε λύσεις.

 

Λύσεις που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, πιο ποιοτική και αναβαθμίζουν τον τόπο μας και τις υποδομές του.

 

Καταφέραμε να σχεδιάσουμε, εντάξουμε, χρηματοδοτήσουμε και δημοπρατήσουμε δεκάδες έργα, έργα που  ξεκίνησαν και ξεκινούν και τα οποία αλλάζουν ολοκληρωτικά τον τόπο μας

 

Μετά από ένα τόσο μεγάλο αγώνα,  με όλα όσα έχουμε καταφέρει, και  όλα όσα ‘έχουμε προγραμματίσει  χωρίς δεύτερη σκέψη, δηλώνω  “παρών” και αυτή την φορά με την «Δημιουργική Ανατροπή» .

 

Μίας παράταξης που άφησε έντονο το αποτύπωμα της στο Δήμο μας. Σπάζοντας στεγανά και αντιλήψεις που τον κρατούσαν  καθηλωμένο.

 

Με τον εργατικό Δήμαρχό μας, τον Κώστα Λύρο  με σαφή δείγματα Έργου , Χρηστής  και Διάφανης Διοίκησης.

 

Σταθερά στο πλευρό του γιατί  οδηγεί το Δήμο μας σταθερά μπροστά ».


Δημήτρης Μπαγιώργος: «Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και το έργο του Δημάρχου μας Κώστα Λύρου στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων του Δήμου μας, πήρα την απόφαση να συνταχθώ μαζί του »

 Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι ο Δημήτρης Μπαγιώργος , ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα να δώσω το «παρών» και να βοηθήσω στην προσπάθεια ο τόπος μας να αναπτυχθεί.

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και το έργο του Δημάρχου μας Κώστα Λύρου στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων του Δήμου μας, πήρα την απόφαση να συνταχθώ μαζί του και να γίνω μέλος της Δημοτικής του Ομάδας.

Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό του Κώστα Λύρου, έχει ως σκοπό να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξω με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, στοιχεία που με διακρίνουν στην προσωπική και επαγγελματική μου πορεία».


Μιχάλης Παπαηλίας: «Αναγκαία για την ανάπτυξη του τόπου μας η συνεργασία /  Συμπαρατάσσομαι με τον Κώστα Λύρο»

 

Υποψήφιος με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι ο Μιχάλης Παπαηλίας , ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε:

 

«Είμαι πεπεισμένος ότι είναι αναγκαία η  συνεργασία  και σύμπραξη πολλών διαφορετικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, αλλά και μεμονωμένων ατόμων προκειμένου  ο Δήμος μας να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης .

 

Στο παρελθόν είχα ασκήσει κριτική στην Δημοτική Αρχή όταν αισθανόμουν ότι έπρεπε  να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις για συγκεκριμένα θέματα .

 

Πλέον όμως είμαι   σίγουρος ότι ο Δήμαρχός μας κ.Λύρος ενστερνίζεται  την ανάγκη συνεργασιών.

 

Συμπαρατάσσομαι με τον Κώστα Λύρο και  σαν μέλος της νέας Διευρυμένης Ομάδας του, θα προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι να αναδείξουμε ένα νέο  πρόσωπο του Δήμου  με κοινωνικές ευαισθησίες :

 

  •         Που θα είναι δίπλα σε ευάλωτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ΑΜΕΑ , Τρίτεκνους , Πολύτεκνους κ.λ.π.

 

  •         Που θα καλύπτει τις ανάγκες των μικρών παιδιών και της νεολαίας μας

 

  •         Δημιουργώντας νέες κοινωνικές δομές

 

  •         Βελτιώνοντας και εκσυγχρονίζοντας  τις σχολικές εγκαταστάσεις μας

 

  •         Δημιουργώντας νέες σχολικές δομές βοηθώντας στους εργαζόμενους γονείς

 

Με αξιοπρέπεια , Αξιοπιστία , Ανιδιοτέλεια  πάμε να δημιουργήσουμε ένα  νέο Δήμο, ανατρέποντας τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.


 Σουσάνα Καπνίση-Ρήγα:«Συμπορεύομαι με τον Κώστα Λύρο  να ενισχύσω την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία και ανάπτυξη  του τόπου μας». 

 

Υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Ανατροπή» θα είναι η κ.Σουσάνα Καπνίση συζ. Νίκου Ρήγα , η οποία σε δήλωση της ανέφερε:

 

«Στις  προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου πήρα την απόφαση να συμπορευθώ με το Δήμαρχο μας, Κώστα Λύρο και να είμαι υποψήφια με την «Δημιουργική Ανατροπή».

 

Έχω σπουδάσει νοσηλευτική και ως μητέρα ασχολούμαι εθελοντικά σε δραστηριότητες του τόπου μας.

 

Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό του    Κώστα Λύρου, έχει ως σκοπό να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών,  να προσφέρω με νέες ιδέες και με σκληρή δουλειά, και ως ενεργός πολίτης να ενισχύσω την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής  για δημιουργία και ανάπτυξη του τόπου μας».