Το Μεσολόγγι αποτέλεσε την 2η στάση για το «Σινεμά ο Σταθμός» το βράδυ της Κυριακής και συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου δηλαδή στο χώρο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης που μετατράπηκε σε θερινό σινεμά.

 

Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους κινηματογραφόφιλους της περιοχής να απολαύσουν την βραβευμένη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών». Μια ταινία που τα γυρίσματά της είχαν γίνει στο Μεσολόγγι.

 

Πριν την προβολή της ταινίας το κοινό είχε την ευκαιρία να “συνομιλήσει”, μέσω Zoom, με τον σκηνοθέτη καθώς μια υποχρέωση της τελευταίας στιγμής τον εμπόδισε να παραστεί στην προβολή της ταινίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Πρώτος “σταθμός” για τη δράση «Σινεμά ο Σταθμός», ήταν ο Πειραιάς, μετά το Μεσολόγγι και θα ακολουθήσουν η Καλαμάτα, η Πάτρα και Τρίπολη. Χορηγός της δράσης είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η αγαπημένη ελληνική μπύρα FIX Hellas και η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την επιλογή των πόλεων να βασίζεται στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821.