Οικονομική Ενίσχυση Επιστημονικών Φοιτητικών Ομάδων A’ εξάμηνο 2023 | αιτήσεις έως 20 Φεβρουαρίου

Oι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Επιστημονικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά  αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης για το A’ εξάμηνο 2023 (Ιανουάριος – Ιούνιος) έως και 20 Φεβρουαρίου και ώρα 23:59 (αυστηρά).
Η οικονομική ενίσχυση αφορά στα παρακάτω:

  • Αιτήματα Χρηματοδότησης για την διοργάνωση εκδηλώσεων π.χ. διοργάνωση ημερίδας, σεμιναρίου, ενημερωτικής εκδήλωσης, workshop κ.α. και
  • Αιτήματα Χρηματοδότησης για Άλλες Δράσεις π.χ. συμμετοχή σε εκδήλωση άλλου φορέα, δαπάνες αναλωσίμων ή μικροεξοπλισμού, πληρωμή συνδρομών κ.α.

Διευκρινίσεις:
1) Στην περίπτωση που απαιτείται η χρηματοδότηση περισσότερων της μίας δράσης θα πρέπει να συμπληρωθεί ανάλογος αριθμός αιτημάτων.
2) Δράσεις που διοργανώνονται από περισσότερες από μία ομάδες, το αίτημα και η ενίσχυση θα επιμερίζεται στη βάση του μέρους της δράσης που αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν χρηματοδοτείται διπλά η ίδια δράση.
Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 2610 99 7890 & 7224
E-mail:  patrasiq@upatras.gr
Ιστοσελίδα: https://researchsupport.upatras.gr

 


11.2.23 | Πρόσκληση συμμετοχής στην ημερίδα του έργου KEEP

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα διάχυσης του έργου KEEP «Εκπαιδευτικές Πρακτικές από καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://upatras-gr.zoom.us/j/92048612743?pwd=dGpCckszLzdGaGFIY0IvQ1R6ZWlGQT09

 

18.3.2023 | Εργαστήριο Υποκριτικής με την Ρομπέρτα Καρέρι

Tο Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει στις 17 & 18 Μαρτίου 2023 το 3ο Διεθνές Συνέδριο Θεατρικής Ανθρωπολογίας με τίτλο: «Το Θέατρο Οντίν και η Θεατρική Ανθρωπολογία».

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με το Κέντρο Θεατρικής Ανθρωπολογίας & το Θέατρο Όμμα Στούντιο, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών και το Ίδρυμα Μπάρμπα- Βάρλευ, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το 3ο Συνέδριο Θεατρικής Ανθρωπολογίας περιλαμβάνει Επιστημονικές εισηγήσεις [Εugenio Βarba,JuliaVarley, Roberta Carreri, Stefano Di Buduo, Marco de Marinis, Piergiorgio Giacchè, Κώστας Βάντζος, Αντώνης Διαμαντής, Γιώργος Σαμπατακάκης, Μαρία Φραγκή κ.ά.],

Εργαστήρια και Δράσεις με τον τίτλο : «Διάλογοι και Ανταλλαγές». Σκοπός της επιστημονικής & καλλιτεχνικής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση της τέχνης του ηθοποιού μέσω της Θεατρικής Ανθρωπολογίας και η πορεία της έρευνας αυτής μέσα από κείμενα (μεταφράσεις Κέντρου Θεατρικής Ανθρωπολογίας κ.ά.), καθώς και η πρώτη πειραματική εφαρμογή στην Ελλάδα της διαδικασίας των Ανταλλαγών/Barters, που είναι μία από τις κυριότερες παρακαταθήκες της δουλειάς του Θεάτρου Οντίν και του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Στις εργασίες του συνεδρίου είναι προσκεκλημένη η Ρομπέρτα Καρέρι, ηθοποιός του Θεάτρου Οντίν από το 1974. Με αφορμή την προσωπική της διαδρομή στην τέχνη του θεάτρου και τη διαμόρφωση της προσωπικής της τεχνικής, πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο υποκριτικής με τον τίτλο «Ο χορός των προθέσεων», που θα γίνει στις 18/3/2023 – Ώρα 10.00 -13.30.

Το Εργαστήριο είναι ανοιχτό για όποιον ενδιαφέρεται και εφόσον το δηλώσει στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας αιτήσεων. Κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα https://forms.gle/wh9EtiXHDkbXjSgU9 Χώρος εργαστηρίου: DANSARTE, Όθωνος Αμαλίας και 28ης Οκτωβρίου, Πάτρα Πληροφορίες: esplo@upatras.gr

 

Εκδήλωση με τίτλο: «Λόγοι Ρομά και μη Ρομά συγγραφέων: Από την πραγματικότητα στη μυθοπλασία και πάλι πίσω…»

Στις 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, εκδήλωση με τίτλο: «Λόγοι Ρομά και μη Ρομά συγγραφέων: Από την πραγματικότητα στη μυθοπλασία και πάλι πίσω…».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» και απευθυνόταν προς τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (Στελέχη, Διευθυντές, Εκπαιδευτικούς, Κοινότητες Ρομά, συνεργαζόμενους φορείς κλπ).

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν  η διάχυση των στόχων και των παρεμβάσεων του προγράμματος.

 

Συνεργασία Εργαστηρίου Υγιεινής και UPfm

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος OACCUs που υλοποιεί το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική, και τον UPfm, έχει δημιουργηθεί μια σειρά ενοτήτων από podcast που μπορεί να τα ακούσει ένας ασθενής που μόλις ολοκλήρωσε τη θεραπεία.

To podcast θα δίνεται ενημερωτικά δωρεάν στους ασθενείς για να τους βοηθήσει την επόμενη ημέρα.

  • To 1o podcast αναφέρεται σε βασικές εισαγωγικές ερωτήσεις ενός ασθενή στις οποίες απαντάει μέλος του υγειονομικού προσωπικού.
  • To 2o podcast αναφέρεται σε ερωτήσεις ενός ασθενή για θέματα καθημερινότητας του στις οποίες απαντάει μέλος του υγειονομικού προσωπικού.
    Επιμέλεια ερωτήσεων και απαντήσεων: Ιωάννα Βελισσάρη, Άννα Βήχα, Απόστολος Βανταράκης, Γρηγόρης Οικονόμου, Άγγελος Κούτρας
    Εκφώνηση: Ιωάννα Βελισσάρη, Άννα Βήχα
    Εκφώνηση στα Αγγλικά: Ζωή Ασημακοπούλου, Μαρία Βασιλοπούλου
    Τεχνική υποστήριξη: UP FM – Το Ραδιόφωνο του Πανεπιστημίου Πατρών

Το link για τα ελληνικά podcast είναι το παρακάτω:  https://open.spotify.com/show/63RYcnowc84FQdpFUlMEM5?si=umpoM779SyeIQ2dNHhyRYw&nd=1

 

Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Αλλοδαπών Φοιτητών

Το Γραφείο Υποστήριξης Αλλοδαπών Φοιτητών που χρηματοδοτείται μέσω της Πράξης με τίτλο «Υποστήριξη δράσεων Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών» και MIS 5149226 στο Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ» και ειδικότερα στο πλαίσιο του Υποέργου (5) «Υποστήριξη δράσεων Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών: Γραφείο Υποστήριξης αλλοδαπών φοιτητών», παρέχει υποστήριξη στους εγγεγραμμένους αλλοδαπούς φοιτητές των παρακάτω προγραμμάτων:
1. Personalized Medicine | MS Program
2. Cell and Gene Therapies: from bench to bedside and Good Manufacturing Practices | MS Program
3. ChemEngUP | PhD Graduate Program
4. Greek and Chinese Civilizations: A comparative approach | MA Program

 

Φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών έφτιαξαν τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από «σπαγγέτι»

Οι Φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ.κ. Σωτήρης Πεννιάς και Γεώργιος Πολίτης κατασκεύασαν «μακέτα» της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με μόνο υλικό ζυμαρικά «σπαγγέτι», ως συνέχεια εργασίας τους για σχετικό διαγωνισμό στο πλαίσιο του μαθήματος «Μηχανική των Υλικών». Η γέφυρα των φοιτητών είναι άρτιας αισθητικής (περιλαμβάνει και σύστημα ηλεκτροφωτισμού) και κοσμεί πλέον – σε ειδικά διαμορφωμένη προθήκη – τον χώρο έξω από το κεντρικό αμφιθέατρο ΑΕΝΜ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

 

Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

  • HOTS SPOTS στη Γαστρεντερολογία & Ηπατολογίας
    17-18/2/2023
    Περισσότερα: https://hotspots2023.gr/

Αναλυτικές Πληροφορίες: http://www.confer.upatras.gr/