Ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, με το Φόρουμ Ενεργών Πολιτών, Δημήτρης Κοτσόργιος με αφορμή τη δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 24/11 απέστειλε στην ακόλουθη ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο του σώματος και τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που εξηγεί τους λόγους που δεν θα παραστεί στην συνεδρίαση, εκφράζοντας τη διαφωνία του για τον τρόπο διεξαγωγής αυτής. 

“Κύριε Πρόεδρε

Από την αρχη που επιχειρηθηκε η καθιερωση των δημοτικων συμβουλιων δια περιφορας με προσχημα την επιδημια ήμουν αντιθετος γιατι θεωρουσα ότι η δια ζωσης συνεδριαση είναι αυτή από την οποιαν θα μπορουσαν να διατηρησουν σε ένα επιπεδο σοβαροτητας και υπευθυνοτητας την λειτουργεια του δημοτικου συμβουλιου οσο βεβαια μπορει και αυτή να υπαρχει μετα την εγκυκλειο 102 που δινει την δυνατοτητα στον δημαρχο να παιρνει μειοψηφικες αποφασεις .

Η προσπαθεια να σκεπαστουν τα κενα της δημοτικης <<πλειοψηφιας >> σε ανθρωπινο δυναμικο ,θεσεις , αρχες και παραγωμενο εργο μεσω συνεδριασεων δια περιφορας δεν προκειται να στηριχθει από μενα .

Το ότι στελνεται την προσκληση μερικες ωρες πριν την συνεδριαση δειχνει την προθεση σας να μην συμμετεχουν καποιοι στην συνεδριαση γιατι ολοι οργανωνουμε τον χρονο μας επι πλεον δε, δειχνει την προχειροτητα σας αλλα και την ανευθυνοτητα σας σχετικα με τον θεσμο που εχετε κληθει να εκπροσωπισετε.

Στην προηγουμένη συνεδριαση που επιχειρήσατε να κάνετε  διαδυκτιακα εξεφρασα την συγκαταθεση μου αλλα δυστυχως στο σπιτι μου υπαρχει ενας υπολογιστης και φυσικα δεν μπορω να σταματησω την εκπαιδευτικη διαδικασια των τριων παιδιων μου που εκ περιτροπης τον χρησιμοποιουν .

Σας κανω γνωστο ότι θα συμμετασχω σε οποιο δημοτικο συμβουλιο γινει δια ζωσης τηρουμενου του σχετικου υγειονομικου πρωτοκολου .

Δεν θα δώσω το περιθώριο σε κανέναν από αυτούς που τρέμουν το διάλογο να τον αποφύγει ….”