Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα χθες Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, ενταγμένες στο πρόγραμμα των εορτασμών για τα 198 χρόνια που έχουν παρέλθει από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Στις 18:45, στο κτίριο Χρυσογέλου, ο Πρόεδρος της της «Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας» κ. Κώστας Καρκανιάς, πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο «Το Τείχος και οι λοιπές οχυρώσεις του Μεσολογγίου – Ένα μοναδικό τεχνικό αμυντικό έργο», σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Στις 20:30, ακολούθησε παράσταση του θεατρικού μονολόγου «Η Κυρά της Ρω», με την ηθοποιό κα Φωτεινή Μπαξεβάνη στον ομώνυμο ρόλο, σε κείμενο του συγγραφέα κ. Γιάννη Σκαραγκά και σκηνοθεσία του κ. Σταύρου Λίτινα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και διοργάνωση από τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

 

Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

19:00: «Ημέρα του Αρχηγού» της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανασίου Ραζή-Κότσικα.

Πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων με αφετηρία το Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», με επικεφαλής την Μπάντα του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τη συμμετοχή του «Ιστορικού Συλλόγου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου».

Απόδοση τιμών στο Μνημείο του Αθανασίου Ραζή-Κότσικα στον Κήπο των Ηρώων.

Οργάνωση: Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» Κέντρο Λόγου & Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»

21:00: «Ράσο και Φουστανέλα» Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία – Αύλειος χώρος Μητροπολιτικού Μεγάρου Αιτωλίας και Ακαρνανίας (Δεσποτικό)

Παράσταση Μουσικής, Λόγου και Πολυμέσων, της Χορωδίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Συμμετέχουν: Αφηγητής: κ. Νικήτας Τσακίρογλου

Τραγούδι: κ. Κώστας Μακεδόνας, κα Βίκυ Γιωμπρέ

Κείμενα: κα Μαρίνα Κασσαβέτη

Video editing: κα Σοφία Διάγκα

Διεύθυνση Χορωδίας & Ορχήστρας – Καλλιτεχνική επιμέλεια: κ. Σπύρος Χολέβας

Οργάνωση: Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου