«Στάση πληρωμών» από το δήμο Μεσολογγίου για το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να προκαλέσει η απόφαση της επιτροπής του αρθρ. 152 να ακυρώσει τον προϋπολογισμό για το 2024.

Ειδικότερα η συγκεκριμένη τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και της Ένωσης Δήμων έκανε δεκτή προσφυγή κατά του κύρους του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Προσφυγή, όμως, που σε πρώτο βαθμό είχε απορριφθεί από τον Ελεγκτή Αποφάσεων των ΟΤΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και για το λόγο αυτό ο κ. Λύρος προσέφυγε στην συγκεκριμένη επιτροπή που έχει χαρακτήρα «Εφετείου» και υπήρξε η απόφαση.

Στην ουσία η προσφυγή εδράζεται στο γεγονός ότι στον προϋπολογισμό δεν είχαν ενσωματωθεί οικονομικές καταστάσεις για το Κατράκειο που ως γνωστό καταργήθηκε ως ΝΠΔΔ.

Η χθεσινή εξέλιξη πυροδότησε ανακοινώσεις τόσο από την πλευρά του δημάρχου Μεσολογγίου, Σπύρου Διαμαντόπουλου όσο και του πρώην δημάρχου, Κώστα Λύρου, χωρίς όμως να αποσαφηνίζουν «τι μέλλει γενέσθαι» στο ορατό ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών.

Δηλαδή δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμιά ενημέρωση προς όσους έχουν «ανοιχτό λογαριασμό» με το δήμο και κυρίως προμηθευτές και εργολήπτες.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από πλευράς δήμου Μεσολογγίου άμεσα θα αναληφθούν ενέργειες με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την ταχύτερη δυνατή ακύρωση της απόφασης. 

Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη προσφυγή από πλευράς δημοτικής αρχής δεν αξιολογήθηκε και δεν αντιμετωπίστηκε σωστά σε πρώτο χρόνο.

Επιπρόσθετα η εξέλιξη αυτή ανοίγει τη γνωστή συζήτηση περί «νομιμότητας και ηθικής»… αφού τελικά “θύματα” είναι οι συναλλασσόμενοι με το δήμο πολίτες και επιχειρηματίες. 

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις Διαμαντόπουλου – Λύρου για το ζήτημα

Σπύρος Διαμαντόπουλος: “Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι οι «Εφιάλτες» του Μεσολογγίου”

“Μετά από 6 μήνες μπορώ να πω με βεβαιότητα πλέον ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πρόοδο της πόλης μας ΔΕΝ είναι το αργοκίνητο δημόσιο , δεν είναι τα χιλιάδες καθημερινά προβλήματα που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύσεις .

  • Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι οι «Εφιάλτες» αυτής της πόλης.

  • Χρειαζόμασταν ταχύτητα για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο και οι Εφιάλτες κάνουν τα πάντα για να βάλουν χειρόφρενο.

  • Και στην τελική ποιος την πληρώνει ; Ο τόπος μας και οι επιχειρηματίες που απ αύριο θα πρέπει να μείνουν απλήρωτοι μέχρι να βρούμε και αυτή την λύση.

  • Η αρχή έγινε με το Πρωτοδικείο και ο Εφιάλτης έκανε την δουλειά του…

  • Τώρα άλλος Εφιάλτης συνεχίζει με τον προϋπολογισμό για να παραλύσει ο Δημος μας…

  • Και όλα αυτά σε μόλις 6 μήνες…

  • Θα το νικήσουμε και το αργόστροφο καράβι του Δημοσίου και τους εφιάλτες αυτής της πόλης και η πόλη θα πάει μπροστά ότι και να γίνει.

Σας το υπόσχομαι.”


 

Κώστας Λύρος: “Η δημιουργική λογιστική Διαμαντόπουλου βρήκε τοίχο στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας”

“Η δημιουργική λογιστική Διαμαντόπουλου βρήκε τοίχο στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας

 

Συθέμελο σεισμό στην λειτουργία του Δήμου επιφέρουν οι συνειδητά παράνομες πράξεις της δημοτικής αρχής που ηθελημένα παρουσίασε αναληθή νούμερα και συνέταξε ψεύδη προϋπολογισμό για το 2024!

 

Είχα προειδοποιήσει ότι το ζήτημα ήταν σοβαρό και τους κάλεσα να το διορθώσουν στην πρώτη αναμόρφωση.

 

Όμως το θράσος και η λαιμαργία να κατασπαταλήσουν τα γεμάτα ταμεία του Δήμου μας αποκρύπτοντας τις υποχρεώσεις των καταργημένων Νομικών Προσώπων ήταν τόσο απροκάλυπτο που δεν θα μπορούσε να διαφύγει από τους εποπτεύοντες μηχανισμούς.

 

Η Πολιτεία με την σημερινή της απόφαση  ΑΚΥΡΩΣΕ τον προϋπολογισμό και δυστυχώς ο Δήμος μας μπαίνει σε τρομερές περιπέτειες.

 

Οι μέχρι τώρα οικονομικές συναλλαγές του Δήμου είναι στον αέρα και τούτο συμβαίνει ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ στην ιστορία του τόπου, αλλά και πανελλαδικά.

 

Αποκαλύπτεται, δυστυχώς, η φιλοσοφία «διοίκησης» και ο ερασιτεχνισμός του λογιστή, κατά άλλα, κ. Διαμαντόπουλου.

 

Ο επαγγελματισμός του φάνηκε μόνο στην σωρεία αναθέσεων που έδωσε σε χρόνο – ρεκόρ!

 

Μόνο  που τώρα πρέπει να απολογηθεί στους προμηθευτές για τις περιπέτειες στις οποίες τους οδηγεί.

 

Οι ευθύνες όσων πίεσαν τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ηθελημένα παραποίησαν τα οικονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού είναι σοβαρές.

 

Θα κληθούν να απολογηθούν στους δημότες αλλά και στα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα.

 

Με αίσθημα ευθύνης για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας και ΜΟΝΟ θα πρωτοστατήσουμε στην τήρηση της νομιμότητας μην αφήνοντας τον τόπο μας έρμαιο συμφερόντων και αλαζονικών συμπεριφορών.”