Με δύο Αντιπεριφερειάρχες συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην συνάντηση των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Φωκίδας με θέμα τα επόμενα βήματα αναφορικά με την ελιά Καλαμών.

Κι αν η παρουσία του Ανδρέα Φίλια ως Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης είναι αναμενόμενη εκείνος που έκανε και πάλι τη διαφορά είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι περισσότερη από τη μισή παραγωγή της ελιάς καλαμών παράγεται στην Αιτωλοακαρνανία δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο σημαντική για τον τόπο του συνάντηση.

Κι εδώ τώρα θέλω να ρωτήσω: Μόνο ο Φαρμάκης υπάρχει σαν Αρχή στην Αιτωλοακαρνανία; Να στέλνει δυο Αντιπεριφερειάρχες και να παρίσταται δυναμικά σαν Περιφέρεια;

Δεν έχει ο Νομός με τη μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς καλαμών στην Ελλάδα άλλους αιρετούς ή φορείς εκτός του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας; Καλοπροαίρετο ερώτημα κάνω και αφορμή για προβληματισμό δίνω.

Απ’ την άλλη βέβαια φαίνεται ότι ο Μαυρομμάτης έχει καταλάβει ότι οι αποφάσεις για την Αιτωλοακαρνανία δεν λαμβάνονται εντός των γεωγραφικών ορίων του Νομού αλλά και στην Αθήνα και στο Γύθειο και στις Βρυξέλες και αλλού και γι αυτό το λόγο βρίσκεται όπου πρέπει για να είναι παρών στα ζητήματα που αφορούν τον Νομό μας.

Κι αυτό το κάνει χωρίς να υπολογίζει τον χρόνο και τις αποστάσεις. Άλλωστε και το πέρασμά του από τα έργα συνοδεύτηκε από λίγα λόγια και πολύ δουλειά και το ίδιο φαίνεται να επιλέγει και τώρα.

Και απ’ αυτό λοιπόν όπως και από πολλά άλλα γίνεται εύκολα κατανοητή η επιτυχία του Θανάση Μαυρομμάτη στις τελευταίες εκλογές αλλά και η εμπιστοσύνη του Νεκτάριου Φαρμάκη στο πρόσωπό του. Ίσως τελικά αν είχαμε σαν τόπος περισσότερους σαν τον Μαυρομμάτη θα μπορούσαμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε περισσότερα.