Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλυφθεί η θέση του γενικού γραμματέα στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καθώς μετά από “αναζήτηση” τριών και πλέον μηνών ο δήμαρχος Μεσολογγίου κατέληξε να αναθέσει καθήκοντα γραμματέα στον κ. Χρήστο Δασκαλόπουλο καλύπτοντας έτσι το “κενό” του Ντίνου Γιαννόπουλου, που ως γνωστό είχε παυθεί τη Μ. Πέμπτη.

Ο νέος γραμματέας καλείται να καλύψει το κενό που καταγράφεται στον πολιτικό σχεδιασμό του δήμου Μεσολογγίου και ανάλογα φυσικά με τα καθήκοντα που θα του ανατεθούν, να δρομολογήσει πολιτικές για την εύρυθμη διοικητική λειτουργία.

Με βάση το βιογραφικό του ο κ. Δασκαλόπουλος φαίνεται ότι διαθέτει εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης μιας και είχε, ενασχόληση με τα κοινά στο δήμο Παπάγου – Χολαργού από το 1997 αλλά έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας στο δήμο Πρέβεζας.

Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του δήμου Μεσολογγίου

Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος γεννήθηκε στο 1947, κατάγεται από τα Ιωάννινα, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά και δύο εγγόνια, το Σοφοκλή και το Χρήστο. Εγκαταστάθηκε στο Χολαργό το 1980.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, την Ανωτέρα Σχολή Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, την Ανωτάτη Σχολή Εθνικής Άμυνας και το Στατιστικό Τμήμα της Βιομηχανικής Σχολής.

Διετέλεσε Διευθυντής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, καθώς και Διευθυντής δύο Υπουργών Εθνικής Άμυνας επί πέντε σχεδόν χρόνια, θέση από την οποία παραιτήθηκε το 1998, εγκαταλείποντας την επιτυχημένη καριέρα αξιωματικού, προκειμένου να δώσει τις δυνάμεις του για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης του (σ.σ. Παπάγου).

Έλαβε μέρος στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, ως Υποψήφιος Δήμαρχος Χολαργού, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών” (Α.ΚΙ.ΠΟ.) και έλαβε ποσοστό 25,06%. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, έλαβε πάλι μέρος με τον ίδιο συνδυασμό και έλαβε ποσοστό 25,20%. Απείχε των εκλογών του 2006 και το 2010, στον Καλλικρατικό, πλέον, Δήμο Παπάγου – Χολαργού, συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο, κο Βασίλη Ξύδη και κέρδισαν τις εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό 59,42%.

Από την 01/01/2011, αναλαμβάνει Τοπικός Αντιδήμαρχος Χολαργού, όπου από τις πρώτες ημέρες φανερώνει τις διοικητικές και οργανωτικές του ικανότητες.

Την 01/01/2012, αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, δίνοντας μεγάλη ώθηση σε έργα ουσίας της καθημερινότητας, αξιοποιώντας Επιχειρησιακά Προγράμματα και Προγράμματα ΕΣΠΑ.

Την 01/01/2013, αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού.

Τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα στο δήμο Πρέβεζας.