
Σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις προκαλεί για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και των νησιών του Ιονίου, η απόφαση για αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών.
Πλέον, οι νεκροτομές θα πραγματοποιούνται μόνο δύο φορές την εβδομάδα στην Κόρινθο, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετο κόστος για τις οικογένειες των εκλιπόντων, αλλά και χρονικές καθυστερήσεις στην τέλεση των κηδειών – μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίσταση για κάθε οικογένεια.
Εκ μέρους του κλάδου των Γραφείων Τελετών, ο κ. Γιάννης Λύρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian, υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει έντονο αρνητικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή, τόσο από γεωγραφικής όσο και από οικονομικής άποψης.
Ο προβληματισμός είναι διάχυτος μεταξύ των πολιτών, επαγγελματιών του χώρου, αλλά και τοπικών φορέων, με αυξανόμενες φωνές να ζητούν την αναθεώρηση της απόφασης και την αποκατάσταση της κρίσιμης αυτής υπηρεσίας.





