Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του  «Κέντρου Ξένων Γλωσσών Katheryn Connaughton και Dina Xirou» στο Μεσολόγγι το περασμένο Σάββατο και ειδικότερα αυτοί του τμήματος Proficiency.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, για περισσότερη από μια ώρα,  με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Matthew Lodge και τη δήμαρχο του Gedling, Julie Najuk.

Τόσο ο Βρετανός Πρέσβης όσο και η δήμαρχος του Gedling (σ.σ. γενέτειρα του Λόρδου Βύρωνα) συζήτησαν με τους μαθητές τα γεγονότα των Πολιορκιών και της Εξόδου του Μεσολογγίου αλλά και τον ρόλο του Λόρδου Βύρωνα στον αγώνα για Ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσε η εργασία που εκπόνησαν οι μαθητές για το Λόρδο Βύρωνα και το γεγονός της Εξόδου, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τις εξετάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές ενθουσίασαν τον Βρετανό Πρέσβη και τη δήμαρχο του Geding για τις εργασίες που παρουσίασαν, την ωριμότητα της σκέψης τους και κυρίως την επάρκεια των γνώσεων τους σε αυτή την συνάντηση.