Στο ΑΤ Μεσολογγίου θα διανυκτερεύσουν τέσσερις εργαζόμενοι του δήμου Μεσολογγίου και αντιδήμαρχος διότι συνελήφθησαν το μεσημέρι για “υποβάθμιση περιβάλλοντος” αφού άδειαζαν σκουπίδια από φορτηγό του δήμου σε χώρο δίπλα στο βιολογικό καθαρισμό.

Με εντολή εισαγγελέα ζητήθηκε η κράτηση του έως αύριο που θα δικαστούν στο αυτόφωρο.

Για το ζήτημα που προέκυψε από το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Μεσολογγίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Εργαζόμενοι του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, είναι αναγκασμένοι να περάσουν την σημερινή νύχτα στο κρατητήριο, εν μέσω γιορτών, μακριά από τις οικογένειες τους,  καθώς υφίστανται το αποτέλεσμα των παράνομων εντολών, της προχειρότητας και της ανευθυνότητας  της δημοτικής αρχής.

Σήμερα το πρωί συνάδελφοι, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου εξαιτίας «νομιμότητας»  της λειτουργίας ΣΜΑ στο κτήμα «Πετούνι».   Δυστυχώς, η προχειρότητα και ανευθυνότητας  με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Το φωνάζουμε τόσο καιρό προς κάθε κατεύθυνση , ο επικοινωνιακός και μόνο  τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων  έχει σοβαρές συνέπειες, εκτός από το περιβάλλον και τους Δημότες και στις ζωές των εργαζομένων.

Ελπίζουμε η ταλαιπωρία αυτή των συναδέλφων να λήξει άμεσα και να ζητηθούν ευθύνες από τους πραγματικά υπευθύνους.

Το σωματείο  θα σταθεί για μία ακόμη φορά πλάι τους και θα ζητήσει την λογοδοσία των υπευθύνων ,όσο ψηλά και να βρίσκονται.”