Άκαρπη ήταν η χθεσινή προσπάθεια της δημοτικής αρχή του Μεσολογγίου να προβεί στη δημιουργία παράνομου σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων εντός του χώρου του ΧΥΤΑ.

Κι αυτό χάρις στη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων στο δήμο αλλά και μελών του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου και κυρίως εξαιτίας της παντελούς έλλειψης οποιασδήποτε ενέργειας από πλευράς δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση αυτή!

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος δίνοντας εντολή στον διοικητή του ΑΤ Μεσολογγίου να επιτρέψει την είσοδο απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ. Κάτι που δεν επετράπη διότι είναι παράνομο.

Δηλαδή χθες επιχειρήθηκε με προφορική και όχι γραπτή εντολή του δημάρχου Μεσολογγίου να γίνει απόθεση απορριμμάτων εντός του χώρου του ΧΥΤΑ τα οποία στη  συνέχεια θα μεταφερόταν με στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου… χωρίς όμως ο δήμος να έχει προβεί στη σύναψη ανάλογων συμβάσεων με μεταφορικές εταιρείες κλπ.

Κάτι που προφανώς υποδηλώνει ότι το μοναδικό σχέδιο που έχει η δημοτική αρχή για τη αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών είναι η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στον ΧΥΤΑ…

Κι αυτό διότι εδώ και δυο και πλέον μήνες που προέκυψε το ζήτημα με τον ΧΥΤΑ και απαγορεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά η χρήση του, δηλαδή η απόρριψη σκουπιδιών από πλευράς δημοτικής αρχής δεν έχει ληφθεί καμιά πρωτοβουλία για τη διαχείριση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα το διάστημα αυτό θα μπορούσε:

  • Να έχουν μισθωθεί επιπλέον απορριμματοφόρα

  • Να έχει χωροθετηθεί και να αδειοδοτηθεί χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων

  • Να έχουν επισκευαστεί τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα που είναι εκτός λειτουργίας

Εάν είχαν «δρομολογηθεί»  τα παραπάνω  η αποκομιδή θα γινόταν  ομαλά και δεν θα υπήρχε  αυτή η απίστευτη εικόνα σε όλα τα σημεία του δήμου με τους «πλημμυρισμένους» από σκουπίδια κάδους.

Δυστυχώς όμως όλο αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή έχει «αναλωθεί» σε «λεονταρισμούς» είτε με τους εργαζόμενους, είτε με την αντιπολίτευση,  είτε με γειτονικούς δήμους, είτε με τον Λιβανό για να «δικαιολογήσει» την αναποτελεσματικότητά της….

Και το μόνο που αποδεικνύεται είναι ότι το σχέδιο που υπάρχει είναι «τα σκουπίδια μας στην πόρτα του γείτονα…» και τίποτε άλλο.