Ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Θύμιος Γερολυμάτος με αφορμή το γεγονός της κατάρρευσης της σκεπής στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η κατάρρευση τμήματος της σκεπής στο “Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο”, είναι ακόμη ένα (τραγικό) γεγονός (από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, πριν το συμβάν υπήρχε εκδήλωση στο χώρο) που έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που συνέβησαν στο Δήμο μας και συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα.

Γενικά οι κτηριακές υποδομές που έχει υπ ευθύνη του ο Δήμος δεν λαμβάνουν την απαραίτητη συντήρηση και έλεγχο, (όπως τα σχολεία), για τη στατικότητά τους, την αντισεισμική τους θωράκιση, γενικά την καταλληλότητα τους.

Είναι καθαρό ότι η υποχρηματοδότηση των Δήμων από το κράτος, η υποστελέχωσή τους και στις ανάλογες υπηρεσίες, η λογική οι Δήμοι να λειτουργούν ως manager, μας φτάνουν ως εδώ, σ’ αυτό το σημείο.

Γι’ αυτή την κατάσταση οι ευθύνες βαραίνουν τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές της πόλης, που τόσα χρόνια ακολουθούν αυτό το δρόμο»