Την αντίθεσή τους στην έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 6 το απόγευμα εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση, έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θέμα της έκτακτης συνεδρίασης που προκαλείται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είναι οι εξελίξεις στη διαχείριση των σκουπιδιών, μετά και τη σθεναρή άρνηση του δήμου Αγρινίου, να δεχτεί σκουπίδια από το δήμο Μεσολογγίου, στο ΧΥΤΑ Στράτου. 

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ανοιχτό ζήτημα έχει υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για τον “οδικό χάρτη” της επίλυσής του, εδώ και δυο μήνες περίπου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Στην ανακοίνωση των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων εκφράζεται ο έντονος προβληματισμός για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο όλο ζήτημα και εμμέσως δηλώνεται η μη συμμετοχή στην αποψινή συνεδρίαση.

Έτσι το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν θα υπάρξει απαρτία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων:

 

Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ,

Για μία ακόμη φορά αποστέλλετε πρόσκληση για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για το φλέγον θέμα των απορριμμάτων στο Δήμο μας.

Πιθανολογούμε ότι κύριο μέλημά σας είναι ο επικοινωνιακός χειρισμός του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την μεταφορά ή όχι των απορριμμάτων στο Αγρίνιο και την άρνηση της εκεί δημοτικής αρχής να τα δεχτεί.

Επειδή αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε την άστοχη τακτική σας,

Επειδή έχουμε πάρει συγκεκριμένη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο την οποία και δεν εκτελείτε,

Επειδή το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά τερτίπια,

Επειδή λύσεις υπάρχουν αλλά δεν τις εκτελείτε,

Σας καλούμε να επιδείξετε την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να οδηγήσετε τις εξελίξεις όχι να «σέρνεστε» πίσω από αυτές ψάχνοντας υπαίτιους εκεί που θα έπρεπε να αναζητείτε πολιτικούς συμμάχους.

Τα προβλήματα των δημοτών δεν μπορούν να περιμένουν και απαιτούν λύσεις όχι λαϊκά δικαστήρια.

Η συνεχής σύγκλιση των δημοτικών συμβουλίων ροκανίζει τον πολύτιμο χρόνο που ήδη έχει χαθεί σε ανώφελες συζητήσεις και διαξιφισμούς ενώ συντηρούν την στασιμότητα και την αδράνεια σε ένα πολύ σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί άμεση λύση.

ΥΓ.1.  Θυμηδία προκαλεί το γεγονός ότι εντός του δημοτικού συμβουλίου αναφέρατε κατηγορηματικά ότι έχετε βρει χρηματοδότηση για την οριστική επίλυση του πολυπόθητου ΧΥΤΑ μιας και εκτός των άλλων απαιτείται και νέο έργο! Κάτι το οποίο είναι απολύτως ψευδές.

ΥΓ.2.   H Κυβέρνηση και όπως αυτή εκπροσωπείται στο Νομό μας μήπως να αναλάβει πρωτοβουλίες πριν γίνουμε απέραντος σκουπιδότοπος;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Βασιλείου Σπύρος

Δαουτίδης Κώστας

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Μπαλαμπάνης Δημήτρης

Ράπτης Δημήτρης

Τέγας Χρήστος