Μεθοδεύσεις από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου, στη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ – ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΑΚΕ – ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα ψηφοδέλτιο. Παρά την ύπαρξη άλλου ψηφοδελτίου και μεμονωμένων υποψηφιοτήτων, φέρεται να υπήρξε διαδικασία ακύρωσης των εκλογών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην πλειοψηφία να καταθέσει ψηφοδέλτιο εκ των υστέρων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μεθόδευση παραίτησης» της εφορευτικής επιτροπής, ώστε να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, και για επαναπροκήρυξη Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την έναρξη της διαδικασίας από την αρχή.

Η ΔΑΚΕ – ΟΤΑ χαρακτηρίζει τις ενέργειες αυτές ως «παρέμβαση άνωθεν» και προειδοποιεί ότι «καμία άλλη περαιτέρω μεθόδευση δεν θα γίνει ανεκτή». Παράλληλα, καλεί την πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ να τοποθετηθεί δημόσια επί του ζητήματος, ενώ προαναγγέλλει νέα ανακοίνωση με στοιχεία για αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ

Στο Μεσολόγγι “αχός βαρύς ακούγεται” …

Καθώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας Πανελλαδικής κατάστασης αποσάθρωσης του Νόμιμου Καταστατικού της Ομοσπονδίας, αλλά και κατάρρευσης των στοιχειωδών κανόνων ενόψει των Εκλογικών διαδικασιών, έρχεται σε όλα τα παραπάνω να προστεθεί το Μαρτυρικό και Ηρωϊκό Μεσολόγγι.

Η πλειοψηφία του ΔΣ στον Σύλλογο του Μεσολογγίου (μην αναρωτιέστε, ναι, ανήκει στη Συνδικαλιστική Ανατροπή) αποφάσισε να μην γίνουν οι εκλογές της Παρασκευής 28 Μαρτίου για ανάδειξη εκπροσώπων !!! Γιατί; Επειδή «δεν κατέβαζε» ψηφοδέλτιο.

Έτσι, «μεθοδεύοντας την “παραίτηση” της εφορευτικής», ώστε να μην υπάρχει εφορευτική και άρα να μην μπορούν να γίνουν εκλογές, προχωρά σε επαναπροκήρυξη ( !!! ) Γενικής Συνέλευσης για να «ξεκινήσουν όλα από την αρχή» και αυτήν τη φορά να καταθέσει ψηφοδέλτιο !!!

Ποιος άραγε το σκέφτηκε αυτό το «κόλπο»;

Πρώτα προσπάθησαν εκπρόθεσμα να «στήσουν ψηφοδέλτιο» καθώς έως τότε είχαν καταθέσει μεμονωμένες υποψηφιότητες και θέλησαν έκνομα να τις «μεταμορφώσουν» σε συνδυασμό. Έπειτα «εκβίασαν» την παραίτηση του «αντιπάλου» ψηφοδελτίου.

Τελικά «βρήκαν τη λύση»: αποφάσισαν να «παραιτηθεί» η εφορευτική, ώστε να «ξεκινήσουν όλα από την αρχή».

Αναρωτιόμαστε αν υπήρχε παρέμβαση άνωθεν για όλα αυτά ..

Όμως ξεχνούν οι καλοί συνάδελφοι ότι το «κοντέρ δεν μηδενίζει» … Η Γενική Συνέλευση έχει ήδη γίνει, οι Εκλογές έχουν ήδη προκηρυχθεί και οι υποψηφιότητες έχουν ήδη κατατεθεί.

Το μόνο νόμιμο που μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα είναι εκλογή νέας εφορευτικής, αν η υπάρχουσα επιμείνει στην παραίτηση της.

Καμία άλλη περαιτέρω μεθόδευση δεν θα γίνει ανεκτή.

Καλούμε την -κατά τα άλλα λαλίστατη- πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝΑΝ, ΑΣΚ, ΔΑΣ), αφού έχει πλέον χάσει κάθε μέτρο και παρεμβαίνει ωμά στις εκλογικές διαδικασίες των Συλλόγων ανάλογα του τι θεωρεί ότι τη συμφέρει κάθε φορά, να κρατηθεί τουλάχιστον σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και να καταδικάσει αν μη τι άλλο τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στο Μεσολόγγι. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά γνωρίζουμε ότι είναι αγαπημένο τους χούι, αλλά σύντομα μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με όσα σπέρνουν.

ΥΓ: Συγκρατηθείτε συνάδελφοι. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση με όσα έχουν συμβεί σε όλη την Ελλάδα (από Κρήτη μέχρι Έβρο). Εφόσον κάποιοι επιδιώκουν να επιβάλλουν «εκλογές όπως τους συμφέρει», εμείς λέμε να υπάρξουν τελικά εκλογές ισότιμες και σύμφωνα με το Ισχύον Καταστατικό της Ομοσπονδίας και τον Νόμο.