Μετά από 22 χρόνια, η Ελλάδα συμμετέχει ξανά σε μια κορυφαία διεθνή αεραθλητική διοργάνωση. Πρόκειται για το 27ο Παγκόσμιο Air Rally, που πραγματοποιείται στη Ferrara της Ιταλίας από τις 27 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2025, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Αεροναυτικής Ομοσπονδίας (FAI).
Η FAI, ως η ανώτατη αρχή που νομοθετεί για ό,τι πετά στην ατμόσφαιρα και το διάστημα, διοργανώνει ανά τριετία παγκόσμιες αεραθλητικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Την ελληνική συμμετοχή εκπροσωπούν τρία πληρώματα με έξι συνολικά αεραθλητές, υπό την καθοδήγηση του Ταξιάρχου ε.α. Νικολάου Σαμπράκου, Προέδρου της Επιτροπής Γενικής Αεροπορίας της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκεται και η Αερολέσχη Μεσολογγίου, με εκπρόσωπο τον Νικόλαο Σκαρμίτσο, επικεφαλής του αεραθλητικού της τμήματος.
Στη Ferrara μεταβαίνουν επίσης, με δικά τους έξοδα, δύο μέλη της Αερολέσχης Μεσολογγίου ως παρατηρητές: η Αλεξάνδρα Τασιοπούλου και ο Αιμίλιος Οικονομίδης, οι οποίοι θα καταγράψουν τη διοργάνωση, καθώς το επόμενο Παγκόσμιο Air Rally του 2028 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Η παρουσία τους εντάσσεται στο πλαίσιο της αναγκαίας προετοιμασίας για τη διοργάνωση.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, παρέδωσε στους παρατηρητές επιστολή και ξενόγλωσσο ενημερωτικό ιστορικό υλικό, το οποίο απευθύνεται στην Επιτροπή Αγώνων της FAI. Με αυτό, χαιρετίζει την επιλογή του Μεσολογγίου ως τόπου διεξαγωγής του Air Rally 2028 και εκφράζει τις ευχαριστίες του εκ μέρους της πόλης.
Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του φετινού Air Rally, αναμένεται αναλυτική ενημέρωση για τη διοργάνωση του 2028, η οποία αναδεικνύει την Ελλάδα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Μεσολόγγι ως σημείο αναφοράς στον διεθνή αεροπορικό και αεραθλητικό χάρτη.






