Στις 24-3-2023 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Κώστα Καραδήμα,  έκτακτη σύσκεψη στα Γραφεία του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου μεταξύ αντιπροσώπων της πολιτείας και αντιπροσώπων των τοπικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων.

Μοναδικό θέμα της σύσκεψης  ήταν να δουν το αύριο  σχετικά  με την ηλεκτροδότηση  των αρδευτικών αντλιοστασίων της ευρύτερης περιοχής με δεδομένο ότι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης έχει ήδη καταθέσει  επιστολή  στον Υπουργό Ενέργειας  σχετικά με το πιο πάνω θέμα. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Στη σύσκεψη παρέστησαν: Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, ο Αθανάσιος  Μαυρομμάτης  Αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Μπαλαμπάνης Δημήτριος ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δημάρχου Κώστα Λύρου, ο πολιτευτής του Σύριζα Γρηγόριος Θεοδωράκης του Ν. Αιτωλ/νίας, ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αχελώου Κώστας  Βήτας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής  του ΓΟΕΒ Αχελώου  και πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βλάσσης Σφυρής  και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της ευρύτερης  περιοχής.

Παρέστη δε  και ο Ιωάννης  Τσιριμώκος Τεχνικός Σύμβουλος και Μελετητής του Φωτοβολταϊκού Πάρκου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο οποίος ανέπτυξε σε πιο  στάδιο βρίσκεται το φωτοβολταϊκό πάρκο.

Έγινε διεξοδική συζήτηση  και  αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή από τους Αντιδήμαρχο κ. Μπαλαμπάνη Δημήτριο, Βήττα Κώστα, Μεταξούλη Τέλια και Καραδήμα Κώστα  προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να θεσμοθετηθεί η πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη να ενταχθούν οι οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων στο τελευταίο καταφύγιο.