Φωτό αρχείου

“Το Σάββατο, 17-07-2021, επιστρέφοντας από τις Πελάδες, δέχθηκα άγρια επίθεση, από αδέσποτο σκυλί, με αποτέλεσμα να τραυματιστώ  αρκετά  σοβαρά  σε τρία  σημεία  και να μου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μεταβαίνοντας την ίδια ημέρα στο Γενικό  Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αλλά και την επόμενη ημέρα πάλι,  για να γίνει τελικώς συρραφή του ενός  εκ των τριών τραυμάτων, το οποίο εξακολουθούσε να ματώνει, λόγω του  βαθέως δήγματος.

Πληροφορήθηκα δε, από τους περιοίκους – μονίμους κατοίκους της περιοχής, ότι είμαι  δυστυχώς , το 38ο θύμα επίθεσης του αδέσποτου αυτού ζώου.

Για τα περιστατικά αυτά και τις επιθέσεις του αδέσποτου ζώου σε 38 συμπολίτες μας (που όπως έμαθα σήμερα υπήρξε και 39ος), η Δημοτική Αρχή γνωρίζει, εντούτοις,  παγερώς  αδιαφορεί.

Και  είναι προφανές, από  την πληθώρα  των περιστατικών – συμβάντων, δεν πρόκειται περί εγκληματικής αδιαφορίας, αλλά περί ανικανότητας των διοικούντων.

Διότι διερωτάται κανείς:

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Όταν πληροφορείστε , με επώνυμες αναφορές – καταγγελίες , ότι 38 συμπολίτες μας , έχουν δεχθεί επίθεση από συγκεκριμένο αδέσποτο, τι κάνατε για να μας προφυλάξατε;

Απολύτως τίποτα.

Τι σκοπεύετε να πράξετε??

Απολύτως τίποτα, διότι προφανώς η αδιαφορία, όταν συνοδεύεται από ανικανότητα είναι  κακός συνδυασμός…

Κρίμα που το ενδιαφέρον σας, ως Δημοτική αρχή, εξαντλείται, στην προσφυγή  στη Δικαιοσύνη, ως φαίνεται για την κακοδιαχείριση προηγούμενων ετών…

Φανταστείτε  αυτό να συνέβαινε, όταν εξέχουσες προσωπικότητες, κατά  τη  διάρκεια των  εορτασμών για  τα διακόσια  χρόνια  από  την Ελληνική  Επανάσταση, επισκέφθηκαν  και  φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας.

Το θέμα βέβαια αυτό πρέπει να ευαισθητοποιήσει και τις υπόλοιπες διωκτικές αρχές για την περαιτέρω έρευνα αυτής της αχαρακτήριστης αδιαφορίας, εγγίζουσας τα όρια ποινικών αδικημάτων τελούμενων με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως.

Θέλω να πιστεύω ότι εγώ και η κυρία την οποία σήμερα,  δάγκωσε το αδέσποτο,  θα είμαστε τα τελευταία θύματα αυτής της αδιάφορης μέχρι σήμερα και αχαρακτήριστης συμπεριφοράς των ανεύθυνων υπευθύνων, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι επί του θέματος θα ζητήσω προσωπικά και την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, επιφυλασσόμενος  παντός  νομίμου  δικαιώματός  μου .

Ιωάννης Ν.  Αλετράς

Δικηγόρος”