Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου προτρέπει τους καταναλωτές της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου σε αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας του νέου Κοροναϊού στο να προτιμούν και να ενισχύουν τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν σημαντικό στυλοβάτη της Οικονομίας παρέχοντάς ασφάλεια, εμπιστοσύνη και την μεγίστη αξιοπιστία προς τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται:

“Διαβεβαιώνουμε ότι οι μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις έχουν προβεί στην λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων εφαρμόζοντας τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, προφυλάσσοντας τους ίδιους τους επιχειρηματίες, εργαζομένους αλλά και τους καταναλωτές της πόλης μας.

Όλοι αυτή η προσπάθεια καταδεικνύει ότι οι καταναλωτές είναι πιο ασφαλής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρά σε μεγάλα πολυκαταστήματα (σούπερ μάρκετ) τα οποία σε ώρες αιχμής επικρατεί πληθώρα ατόμων και συνωστισμός με αποτέλεσμα την αύξηση κινδύνου μετάδοσης του Κοροναϊού ( Covid-19).

Ευελπιστούμε όταν βγούμε όλοι από αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική και οικονομική κρίση που βιώνουμε να μας βρει υγιείς με τις λιγότερες απώλειες για τους πολίτες καθώς και για τις επιχειρήσεις μας.

Ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε.”

 

Παράλληλα σήμερα έγινε συνάντηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Βασίλη Σπυρόπουλου με τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Λύρο στην οποία συμφωνήθηκε ο δήμος να διανείμει είδη προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κλπ.) σε επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ο δήμος  να ενισχύσει την καμπάνια “Ψωνίζω και κερδίζω”.

Μετά το τέλος της συνάντησης από το δήμο Μεσολογγίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Συνεπής στην υπόσχεσή της για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων η δημοτική αρχή Μεσολογγίου αποδέχτηκε το σχετικό αίτημα του οικείου Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου.
Kατά την διάρκεια συνάντησης, σήμερα, στο γραφείο του Κώστα Λύρου συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Βασίλη Σπυρόπουλο, η από κοινού αρωγή των καταστημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από τον COVID-19.
Εν πρώτοις, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου μαζί με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο θα προβούν στην διανομή αντισηπτικών gel, αλλά και μασκών προστασίας σε όποιες επιχειρήσεις τροφίμων απαιτείται.
Πέραν αυτών όμως αποφασίστηκε η διενέργεια μεγάλης προωθητικής ενέργειας με τίτλο «Ψωνίζω και Κερδίζω» όπου με τις αγορές στα τοπικά καταστήματα ο καταναλωτής θα συμμετέχει σε λαχειοφόρο αγορά. Οι τυχεροί θα είναι δεκάδες και θα πάρουν δωροεπιταγές με σημαντικό ποσό και δυνατότητα εξαργύρωσης στα καταστήματα της πόλης.
Η διανομή των αντισηπτικών και των μασκών θα ξεκινήσει την Τρίτη 12 Μαΐου και θα ακολουθήσει η προωθητική ενέργεια «Ψωνίζω και Κερδίζω».
Τόσο ο Κώστας Λύρος όσο και ο Βασίλης Σπυρόπουλος τόνισαν ότι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων είναι πρωταρχικό μέλημα αμφότερων και σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης θα συνεχιστεί για να αποτυπωθεί και έμπρακτα η αλληλεγγύη σε αυτό το πληττόμενο τμήμα της κοινωνίας.
«Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, τα χρήματα μένουν στον τόπο μας και επιστρέφουν σε εμάς», το καταληκτικό μήνυμα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου.”