Με κεντρικό μήνυμα «Στηρίζουμε την πρόληψη», η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) πραγματοποιεί από την αρχή τους έτους δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες-Μέλη της.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει μαστογραφίες σε Φθιώτιδα (Άγιο Σεραφείμ),  Σαλαμίνα,  Αργολίδα (Επίδαυρο) και Εύβοια (Κάρυστο), σε πάνω από 100 κυρίες. Στη δράση αυτή συμμετέχουν επίσης οι αρχές της τοπικής κοινωνίας έτσι ώστε από τη δράση να επωφελούνται οι δημότες των εκάστοτε Δήμων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Οι επόμενες δύο δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Αστακό – Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, μεταξύ 10.00 – 18.00, με την αρωγή της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στον Αστακό
  • Βόνιτσα – Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, μεταξύ 10.00 – 18.00, στο Συσκευαστήριο της Εταιρίας Avramar, Πλατανιά Βόνιτσας, 5ο χλμ. Περιφερειακός Βόνιτσας – Πάλαιρου

 

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

 

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

 

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.