Η κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων στο Μεσολόγγι την περασμένη Παρασκευή από τον πρώην βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση δικαιολογημένα προκάλεσε αντιδράσεις.
Όμως στην πράξη – από την στιγμή που ο καταδικασμένος πρωτόδικα πρώην βουλευτής αποφάσισε να παραστεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση – ήταν αδύνατη η «αποβολή» του.
Κι αυτό διότι ο κ. Μπαρμπαρούσης ναι μεν έχει καταδικαστεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά δεν του έχει επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Συνεπώς δεν έχει χάσει την ιδιότητα του «πρώην βουλευτή».
Κάτι που σημαίνει ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση και στεφάνι μπορούσε να καταθέσει αλλά και εάν επιθυμούσε και βάσει του υφιστάμενου πρωτοκόλλου θα ήταν ο δεύτερος στη σειρά που θα κατέθετε…
Επομένως όσοι δικαιολογημένα αντιδρούν και ειδικότερα από τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή καλό είναι να εξετάσουν στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο τον Ποινικό Κώδικα και να προσθέσουν διατάξεις που θα αποτρέπουν ανάλογα περιστατικά.
Άλλωστε για το λόγο αυτό γίνεται «αγώνας δρόμου» για αποκλεισμό εθνικιστικού κόμματος από καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τις προσεχείς εκλογές.
Τέλος, εκτιμούμε ότι οι τόνοι της δικαιολογημένης διαμαρτυρίας, μάλλον το αντίθετο επιτυγχάνουν για τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.
Στο παρακάτω ΦΕΚ μπορείτε να δείτε το προβάδισμα εκπροσώπησης σε καταθέσεις στεφάνων δηλαδή το “πρωτόκολλο” που ισχύει:






