Πέραν της γενικής στόχευσης του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος μιλώντας, χθες για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο έκανε και έναν συνοπτικό απολογισμό των πρώτων του ημερών στη δημαρχία.

«Δίνουμε έμφαση στην καθημερινότητα, όμως και με σταθερά βήματα προχωράμε για την αξιοποίηση του πολιτισμικού αποθέματος και του παραλιακού μετώπου, διότι αυτά αποτελούν το μέλλον του δήμου Μεσολογγίου» υπογράμμισε ο κ. Διαμαντόπουλος. (Από το 1:49:00 του βίντεο η τοποθέτηση).

Παράλληλα, ο κ. Διαμαντόπουλος αντέκρουσε με σαφή επιχειρήματα, την στείρα κριτική που δέχεται από πλευράς της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είτε μέσω συγκεκριμένου μέσου, είτε μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου αναφερόμενος στην «προίκα» των 5 εκ. € από την προηγούμενη δημοτική αρχή σχολίασε σκωπτικά ότι «το γεγονός αυτό αποτελεί την επιτομή της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής Λύρου», υπονοώντας ότι «τα χρήματα υπάρχουν, διότι δεν είχε γίνει κανένα έργο…»

Μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε από τον κ. Λύρο για το ότι στο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχει δέσμευση ποσού για την κεντρική πλατεία Μπότσαρη τόνισε: «Έχετε το θράσος να μιλάτε για την κεντρική πλατεία που όλα έγιναν λάθος… Που παραδώσατε «κρανίου τόπο» το κέντρο του Μεσολογγίου;»

Επίσης, ο κ. Διαμαντόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναμόρφωσής του στη συνέχεια του χρόνου, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις όπου υπάρχουν ανάγκες στις κοινότητες του δήμου.

Το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με αξιοσημείωτη την υπερψήφισή του από τον δημοτικό σύμβουλο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ, Αλέκο Σαρλή αλλά και τους επικεφαλής παρατάξεων, Σπύρο Βασιλείου, Παναγιώτη Κατσούλη και Θανάση Λύρο, όπως και από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καρατζογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ