Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας 

Ήταν το  βράδυ της περασμένης Πέμπτης όμορφα, απολαυστικά, συναρπαστικά   με τη Χορωδία του Δήμου Μεσολογγίου στο Αιτωλικό, που μας πλημμύρισε με μελωδικές νότες, αρμονία και χάρη  πολλών καλλιεργημένων φωνών, αγγίζοντας  ευαισθησίες  και ταξιδεύοντάς μας νοσταλγικά, γλυκά και τρυφερά στον χρόνο, σε μνήμες  και σε τόπους αλλοτινούς, καλοκαιρινούς, θαλασσινούς, με το πολύχρωμο των ήχων, το νόημα των στίχων και  τη συνοδό δεξιοτεχνία του πιανίστα Μάνου Πανόπουλου.

Η βελούδινη φωνή της Λίας Ψάρρη και οι σταθερές, μεταλλικές, καθαρές φωνές του Αλέξανδρου και του Δημήτρη διαπέρασαν τον ορίζοντα της λιμνοθάλασσας διαχέοντας τις παλμικές δονήσεις  της γιορτινής και χαρούμενης ατμόσφαιρας στα πέρατα του σύμπαντος.

Η παρουσία της Χορωδίας του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου σε κάθε εκδήλωση που συμμετέχει αποτελεί πάντα εγγύηση υψηλής ποιότητας, μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και ιδιαίτερης αισθητικής.

Κάθε φορά και ένα ξεχωριστό, μοναδικό, σπουδαίο μουσικό  γεγονός. Που αξίζει την ακρόαση και τα θερμά χειροκροτήματα από μεγάλα και απαιτητικά ακροατήρια, στα κριτήρια των οποίων μπορεί και ανταποκρίνεται  άνετα και επάξια.

Το μυστικό της διαχρονικής ακμής και  επιτυχίας αυτής της εξαιρετικής και εκλεκτής καλλιτεχνικής Ομάδας,   εντός, εκτός των τειχών και διεθνώς,  είναι η πολλή και σκληρή δουλειά των χορωδών και, φυσικά, το ταλέντο και η χαρισματική προσωπικότητα του μαέστρου κ. Σπύρου Χολέβα.

Όλοι και όλες μαζί με υπομονή, πολύωρες, επίμονες και άοκνες προσπάθειες εργάζονται πάνω στην προετοιμασία της τελειοποίησης των κάθε φορά εμφανίσεών τους από κάθε άποψη, επί πολλά χρόνια.

Με  παραδειγματική και υποδειγματική σοβαρότητα,    καλή γνώση του αντικειμένου, με αφοσίωση σ’ αυτό που κάνουν, βαθιά πίστη στην αξία του πολύτιμου έργου και της  σημαντικής προσφοράς τους κρατούν ψηλά και σταθερά  τον “ιερό” σκοπό.

Ναι, μπορούμε να πιστεύουμε ακόμα σε συνεργασίες και ομάδες ανθρώπων που με τη σωστή και εμπνευσμένη καθοδήγηση μπορούν να καταφέρνουν τέτοια ωραία, ποιοτικά  και δυνατά αποτελέσματα με αντοχή στον χρόνο.

Από τα καλύτερα που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του είναι να συμμετέχει σε μια τέτοια δημιουργική ομάδα, όπως η Χορωδία του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου, η οποία αποτελεί το μέτρο  πολλών άλλων πραγμάτων που θα θέλαμε να είναι και να γίνουν και,  ταυτόχρονα, μέρος της υπερηφάνειάς μας για όσα σημαντικά και σπουδαία υπάρχουν και γίνονται πράγματι στον τόπο μας σε πολλούς τομείς, σε ολόκληρο τον Δήμο μας.

 

Φωτό: Νίκος Παπαλέξης