Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας Τσιαπικούνης “ξεναγεί” τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη στο κτήριο της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι. Ο ίδος γνωρίζει πολύ καλά την ακαταλληλότητά του καθώς είχε διατελέσει Αστυνομικός Διευθυντής το 2018

Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε χθες στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Απόστολος Καπνιάρης υποδεχεται τον Ανδρέα Νικολακόπουλο στο κτήριο της διεύθυνσης στο Μεσολόγγι

Αρχικά ο κ. Νικολακόπουλος επισκέφθηκε το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας όπου και είχε ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές των τμημάτων και στη συνέχεια μετέβη στο υπό κατασκευή νέο αστυνομικό μέγαρο.

Κατά την παρουσία του στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας διαπίστωσε τις ακατάλληλες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά εδώ και χρόνια οι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Κάτι που του το επισήμανε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αιτωλίας και αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Χρήστος Τέγας.

Στην σύσκεψη που έγινε εκτός του κτηριολογικού τέθηκαν γενικότερα ζητήματα αστυνόμευσης και ο κ. Νικολακόπουλος φάνηκε θετικός στην ικανοποίηση αιτήματος που τέθηκε από τον διοικητή του Α.Τ. Μεσολογγίου, Αστυνομικού Υποδιευθυντή, Νίκου Καμπά για ενίσχυση με προσωπικό τη θερινή περίοδο.

Επίσης ο κ. Νικολακόπουλος ενημερώθηκε για την  σύσταση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας που θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες στο ισόγειο του κτηρίου.

Να τονιστεί ότι η επίσκεψη στο κτήριο της αστυνομίας στο Μεσολόγγι μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα δεν είχε καθώς η σύσκεψη μόνο με την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. διήρκησε περισσότερο από μία ώρα καθώς έγινε διεξοδική ενημέρωση και συζήτηση για ζητήματα αστυνόμευσης. 

Στόχος η ταχεία μεταστέγαση

Κατά την επίσκεψή του αργότερα στο νέο αστυνομικό μέγαρο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που του έγινε από τον ανάδοχο του έργου υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν καθώς η μελέτη βάση της οποίας έγινε η δημοπράτηση είχε αστοχίες και ελλείψεις. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση που έργου με την υπάρχουσα πίστωση.

Δηλαδή σύμφωνα με τον ανάδοχο η καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση του έργου και κατά συνέπεια στη μεταστέγαση των υπηρεσιών οφείλεται στη λάθος μελέτη του 2016.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Νικολακόπουλος τόσο στη συζήτηση που είχε με τον ανάδοχο αλλά και τους παριστάμενους δήμαρχο Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο και Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη, όσο και σε δηλώσεις επανέλαβε,  ότι πολιτική βούληση, είναι το άμεσο ξεπέρασμα των όποιων προβλημάτων, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση.

Να σημειωθεί ότι το νέο κτήριο διαθέτει στεγασμένους χώρους 2.600 τ.μ. στους τρεις ορόφους του και έχει ήδη ολοκληρωθεί η εσωτερική διαμόρφωσή τους αλλά και η στατική θωράκιση του κτηρίου.

Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη συνόδευαν οι βουλευτές, Θανάσης Παπαθανάσης και Ιάσωνας Φωτήλας και ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας.