Αποστάσεις φέρεται να κρατά από τα σενάρια για επανεκκίνηση των έργων της εκτροπής του Αχελώου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης,  σύμφωνα με την ακόλουθη δήλωση του δημάρχου Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης στο Αγρίνιο νωρίτερα σήμερα: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Υπουργό Μ. Βορίδη όλα τα ζητήματα  αρμοδιότητάς του. Τα χρόνια προβλήματα του αρδευτικού συστήματος, θέματα που αφορούν τους ελαιοπαραγωγούς αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στη συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού.

Η προσέγγιση του κ. Βορίδη είχε θετική διάσταση και αναφέρθηκε  στις  ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την εκτροπή.

Τον ενημερώσαμε για την μεγάλη προσπάθεια των Δημάρχων και των φορέων του νομού με την στήριξη του Περιφερειάρχη για την αποτροπή κάθε παράλογης μεθόδευσης».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βορίδης επισκέφτηκε το Αγρίνιο μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Μπρατάκο για την κοπή της Βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, έχοντας παράλληλα συναντήσεις και επαφές με φορείς της περιοχής.