Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου με απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα απέρριψε τις ενστάσεις για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας για το δήμο Μεσολογγίου που είχαν καταθέσει οι κ.κ. Κώστας Λύρος και Νίκος Καραπάνος.

Στο σκεπτικό της απόφασης το δικαστήριο δέχτηκε τα νομικά και πραγματικά επιχειρήματα των δικηγόρων Ευσταθίας Σκούρα και Δημήτρη Μπουσμπουρέλη – που εκπροσωπούσαν τον δήμαρχο Μεσολογγίου Σπύρο Διαμαντόπουλο – για την αβασιμότητα της ένστασης κατά του κύρους των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Μετά την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου επισημοποιείται και τυπικά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών για το δήμο Μεσολογγίου, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σκιά σε αυτό.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή την κατάθεση της ένστασης υπήρχαν «διαρροές» ακόμη και μέσω του τύπου για την «και καλά νομιμοποίηση» … της δημοτικής αρχής Διαμαντόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι το σταμάτημα της «τοξικότητας» που αναπαράγεται από συγκεκριμένους κύκλους και η συστράτευση όλων για να υπάρξει ανάταξη του τόπου.

Τα ανοιχτά μικρά και μεγάλα ζητήματα είναι πολλά, οι ανάγκες πολλές και οι προκλήσεις πολλές.

Το μόνο που δεν αντέχει άλλο ο τόπος είναι “κι άλλη  «μίρλα»…”