Άμεση ήταν η σύλληψη χθες στο Μεσολόγγι των δραστών θρασύτατης ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης πεζής σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Οι νεαροί δράστες επιτέθηκαν στην ηλικιωμένη  – που βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού της αναμένοντας ΤΑΧΙ για να την μεταφέρει στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους – την σώριασαν στο έδαφος και της πήραν την τσάντα.

Παρά τον ελαφρύ τραυματισμό της η ηλικιωμένη κατάφερε να χτυπήσει το κουδούνι του γιού της και έτσι άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να προσαχθούν και να αναγνωριστούν από το θύμα οι δράστες.

Οι δράστες είναι νεαροί ΡΟΜΑ και ο ένας είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για παρόμοια αδικήματα.

Για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

“Ο ένας από τους δράστες με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσε από την τσάντα της, ενώ ο συνεργός του τον ανέμενε σε με όχημα κοντινή απόσταση

Συνελήφθησαν, χθες, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, δυο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ο ένας από τους άνδρες, χθες το πρωί προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα την ώρα που εξερχόταν από την οικία της και με την άσκηση σωματικής βίας της αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, μια τραπεζική κάρτα και κλειδί.

Στη συνέχεια διέφυγε από τον τόπο του περιστατικού επιβιβαζόμενος σε όχημα, στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, διενήργησαν άμεσα εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα, με αποτέλεσμα την άμεση ταυτοποίηση των δραστών και την σύλληψη τους.

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δύο άνδρες βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ η κλεμμένη τσάντα βρέθηκε σε εγκαταλειμμένο κτίριο σε περιοχή του Μεσολογγίου και αποδόθηκε μαζί με τα χρήματα στον υιό της παθούσας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.”