Από τον συνδυασμό ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ με υποψήφια δήμαρχο Μεσολογγίου την Όλγα Δασκαλή εκδόθηκαν οι ακόλουθες ανακοινώσεις  τύπου μετά τις συναντήσεις με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου και τον αστυνομικό διευθυντή Αιτωλίας:

“Συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων του Δήμου πραγματοποίησε ο συνδυασμός μας. Η αγωνία των εργαζομένων για την επόμενη μέρα στον Δήμο μας είναι ξεκάθαρη, όπως σημαντική είναι και η ιεράρχηση εκ μέρους τους των ουσιαστικών προβλημάτων που παρουσιάζει ο Δήμος μας.

Για τα όσα σωστά μας ανέφεραν δηλώσαμε συνεπίκουροι και συμπαραστάτες.

Θεωρούμε θεμελιώδους σημασίας τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους εργαζομένους των δημοτικών υπηρεσιών, τους οποίους θεωρούμε συνεργάτες μας.

Ο Δήμος αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη στην περιοχή μας και οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα. Ασφαλείς συνθήκες εργασίας, παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, τρόπος κάλυψης των θέσεων ευθύνης, τεχνικός ασφαλείας, ιατρός εργασίας, ασφαλισμένα οχήματα αποτελούν για εμάς προτεραιότητα.

Για τις ομάδες προσωπικού του Δήμου μας που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία εξαιτίας νομοθετικών διατάξεων (ΙΔΟΧ, εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ, Σχολικές Καθαρίστριες) θα παρέμβουμε σε επίπεδο κεντρικής ένωσης δήμων ώστε να δοθεί ουσιαστική λύση, όπως έγινε πρόσφατα με τους υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας, εξαιτίας πρόσφατης εξέλιξης νέου νομοσχεδίου με στόχο την συγχώνευση τους, πρόθεση μας είναι να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους μας και να προτάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου.

Πολιτική θέση του συνδυασμού μας είναι η διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών. Τόσο στο θέμα των απορριμμάτων, του νερού όσο και του εσωτερικού ελέγχου. Είμαστε υπέρ της αναβάθμισης των υποδομών και υπηρεσιών του Δήμου και της πρόσληψης μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Ένας Δήμος λειτουργεί σωστά και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες του είναι υψηλής ποιότητας, όταν Εργαζόμενοι και Δημοτικές Αρχές στέκονται διπλά ο ένας στον άλλο και όχι απέναντι. Αυτό δεν είναι αυτονόητο, κερδίζεται.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη.”

 

Προτεραιότητα η ενίσχυση της τοπικής αστυνομίας

“Τα αστυνομικά τμήματα Μεσολογγίου και Αιτωλικού επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο συνδυασμός μας.

Υπήρξε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα αρμοδιότητας των δύο τμημάτων με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, κ. Αποστόλη Καπνιάρης ενώ ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Διοικητή του Α.Τ. Αιτωλικού.

Συζητήθηκαν θέματα παραβατικότητας, ομαλής κυκλοφορίας καθώς και τρόποι ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας. Οι δύο αξιωματικοί αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση των τμημάτων, στην έλλειψη υποδομών και στην ανάγκη μετεγκατάστασης των αστυνομικών τμημάτων.

Πρόθεσή μας ως δημοτική αρχή είναι να συνεργαστούμε για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν τον δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Προτεραιότητα μας είναι να διεκδικήσουμε σθεναρά την επαρκή στελέχωση των δύο αστυνομικών τμημάτων καθώς και την μεταστέγασή τους.”