Γράφει η Ιωάννα Π. Λαχανά

Δικηγόρος 

Η «έκτακτη» κατάσταση έχει γίνει… μόνιμη γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το Μεσολόγγι κυβερνάται από την ανικανότητα και την απραξία.

 

Ο Δήμαρχος επικαλείται από το 2019 τα χρέη του παρελθόντος, δηλαδή των προηγούμενων δημάρχων (λες και δεν γνώριζε το μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων όταν αναλάμβανε τα καθήκοντα του ),προβλήματα άλλων, όμορων και μη δήμων (για να παρηγοριόμαστε) και αντί να οργανωθεί και να δράσει, να βρει λύσεις ,ο ίδιος ,όπως οφείλει να κάνει όποιος θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του δημότη, απευθύνεται στους εισαγγελείς (που οι ίδιοι θα έπρεπε να ζητούν το λόγο από αυτόν για τις ενέργειες ή παραλείψεις του ,λόγω κινδύνου της δημόσιας υγείας), στους υπουργούς και στην καλή θέληση άλλων δημάρχων (για να πετάξει τα σκουπίδια της Πόλης του στη δική τους Πόλη ).

Ζητά βέβαια και την βοήθεια του κοινού, με εντολές προς τους πολίτες του τύπου: «Μην πετάτε απορρίμματα».

Μήπως να μετοικήσουν κ. Δήμαρχε οι πολίτες μέχρι εσείς να βρείτε λύση στο πρόβλημα;

Πρωτοκλασάτοι δημοτικοί σύμβουλοι ,αιρετοί με πρώην και νυν δημάρχους, οι οποίοι διετέλεσαν και με τις τελευταίες μάλιστα δημοτικές αρχές σε θέσεις ευθύνης, όπως αυτήν του αντιδήμαρχου έργων και καθαριότητας, είτε σιωπούν, είτε ζητούν παραιτήσεις, αποποιούμενοι των ευθυνών τους.

Και φυσικά δεν είναι άμοιρη ευθυνών η αντιπολίτευση, όπως αυτή ασκείται τα τελευταία τρία χρόνια, προς την διοίκηση του Δήμου για το σημερινό αποτέλεσμα και την συγκυρία, ώστε οι δελφίνοι του Δημαρχιακού Θώκου να έχουν ένα θέμα ατέρμονων και αναποτελεσματικών συζητήσεων προς εκμετάλλευση για την τυχόν υλοποίηση της ματαιοδοξίας τους , δηλαδή μήπως οι άμοιροι καταφέρουν να επανεκλεγούν ως δημοτικοί σύμβουλοι ή στην καλύτερη να γίνουν δήμαρχοι αυτής της Ιερής Πόλης, που περνά τα πάνδεινα και βρίσκεται μόνιμα σε κατάσταση “έκτακτης” ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για ένα μόνιμο πρόβλημα ,που εμβόλιμα θα ενταχθεί σαν “έκτακτο” θέμα και αυτό δεν είναι άλλο από το θέμα των σκουπιδιών .

Ο σοφός λαός λέει : «Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μην περιμένεις από άλλους να σε ξύσουν!»

Η μόνη λύση είναι να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου άμεσα , με τις νόμιμες και αναγκαίες διατυπώσεις , αποκαθιστώντας λάθη του παρελθόντος και τηρώντας την διαφάνεια και τη νομιμότητα από τούδε και στο εξής.

Όλα αυτά φυσικά λογοδοτώντας και ενημερώνοντας τους Δημότες για κάθε ενέργεια και ανάθεση και φυσικά θέτοντας σε όποιον αναλάβει το έργο αυστηρές ποινικές ρήτρες για το χρονικό διάστημα παράδοσης του έργου.

 

Η δε οριστική λύση για την Ιερή Πόλη μας, θα είναι να μην επανεκλεγεί σε καμία περίπτωση η σημερινή δημοτική αρχή ,  η δε καινούρια που θα προκύψει, τόσο ο δήμαρχος, όσο και το δημοτικό συμβούλιο να χαρακτηρίζονται από στρατηγικό σχέδιο, οργάνωση, όραμα, βούληση και οι διαδικασίες για τη διοίκηση του να είναι οι πλέον εμφανείς και να τίθενται όλα τα θέματα πάνω στο τραπέζι προς γνώση του κάθε πολίτη της Ιερής Πόλης .