Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστος Παΐσιος συνεχίζει με αμείωτη ένταση τον κύκλο επαφών και συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους για το καίριο ζήτημα της μη υποβάθμισης του Πρωτοδικείου με την επικείμενη αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας.

Ο Χρήστος Παΐσιος στις συναντήσεις αυτές παραθέτει τα επιχειρήματα που καθιστούν μονόδρομο τη διατήρηση “ως έχει” του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και τα οποία εδράζονται από την υφιστάμενη δικαστική ύλη αλλά και τα γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια που εκ των πραγμάτων το καθιστούν ισοδύναμο με αυτό του Αγρινίου. 

Πλέον των παραπάνω ακόμη ένα επιχείρημα είναι αυτό του ότι το Μεσολόγγι είναι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με ότι συνεπάγεται στη διοικητική διάρθρωση του Κράτους. 

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Παΐσιος είχε συνάντηση στην Αθήνα με τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά, Κώστα Καραγκούνη και Θανάση Παπαθανάση αλλά και την βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνα Σταρακά για το ζήτημα.

Μετά την συνάντηση ο κ. Παΐσιος σε δήλωσή του σημείωσε:

Στη συζήτηση που είχαμε με τους αξιότιμους εκπροσώπους του λαού μας, του λαού της Αιτωλοακαρνανίας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του προωθούμενου Δικαστικού Χάρτη.

Ξεκαθαρίσαμε στους Βουλευτές μας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας να μην καταργηθεί κανένας δικαστικός σχηματισμός και σε κάθε περίπτωση να παραμείνει και επουδενί να υποβαθμιστεί στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.”