Γράφει ο Χρήστος Τέγας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου 


«Η ενημέρωση είναι ψυχή της δικαιοσύνης…. Και της Δημοκρατίας» Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ.

Κύριε Δήμαρχε της Ι.Π. Μεσολογγίου, θαρρώ ότι, για την τεράστια προσωπικότητα του Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ η οποια με μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο συνδέεται άρρηκτα με την υπέρλαμπρη ιστορία της Ιερας Πόλης καθώς και για την ιδιαίτερη σημασία της προρρηθείσας κορυφαίας φράσης του, κάθε περαιτέρω ανάλυση φαντάζει περιττή.

Μη θεωρήσετε, ότι είστε σε θέση να ξεγελάσετε τον οποιοδήποτε, ισχυριζόμενος ότι ενστερνίζεστε τις αρχές και τα ιδεώδη του, επειδή καταθέτετε κάθε χρόνο ένα στεφάνι στη μνήμη του, ως ελάχιστο φόρο τιμής λόγω  της θεσμικής σας ιδιότητας.

Κύριε Λύρο, μέσα από ένα «πογκρόμ» διαδοχικών πολιτικών, κατάπτυστων ενεργειών και πρωτοβουλιών σας έχετε αποδείξει ότι είστε φανατικός πολέμιος της ενημέρωσης.

Με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, φιμώνετε, οτιδήποτε κινείται  σε διαφορετική πολιτική τροχιά και προέχοντος ότι και όποιον προσπαθεί, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα συλλογικά δημοτικά όργανα τα οποία συμμετέχει, να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Τελευταία σχετικό σας «ανδραγάθημα» που πιστοποιεί τα ανωτέρω, αποτελεί η άνανδρη πολιτική σας πράξη, εκδίωξης Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, εκμεταλλευόμενος με απροκάλυπτα κυνικό τρόπο ακόμη και το έσχατο «παραθυράκι» του νόμου, αποφεύγοντας όμως  συνειδητά και εσκεμμένα την παραπομπή του θέματος σε ψηφοφορία και μετερχόμενος πάνω από όλα πολιτικά επιχειρήματα, προς αιτιολόγηση της απόφασης σας που καταδεικνύουν την φασίζουσα αντίληψη που σας διακρίνει περί το διοικείν, καθώς αυτά εξαντλούνται στο ότι, ο ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος δεν υποκύπτει και δεν συντάσσεται με πληθώρα απαράδεκτων αλλά και έκνομων πολιτικών πεπραγμένων σας.

Καθόλου τυχαία, αντιθέτως αναμενόμενη κ. Λύρο, η προαναφερόμενη ενέργειά σας.

Προφανώς φοβάστε πολλά και έχετε να συγκαλύψετε ακόμη περισσότερα που αφορούν τα «έργα και τις ημέρες» της Δημοτικής σας θητείας, στο ανωτέρω νομικό πρόσωπο του Δήμου μας.

Εκτός, αν αυτή αποτελεί επιλογή του νέου προέδρου, ο οποίος κατά δήλωση του «παρά τις σοβαρές και υπαρκτές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που τον χωρίζουν από εσάς, πρόταξε ως προτεραιότητα το συμφέρον του Δήμου από το οποίο κανείς δεν περισσεύει, παραμερίζοντάς αυτές».

Ενδεχομένως η ενοχλητική αλογόμυγα του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου να δημιουργεί εμπόδιο στο ξεδίπλωμα των πολιτικών αρετών του και αυτό που «προτάχθηκε» με κάθε τρόπο, να ήταν η εκδίωξη του, από το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου για ευνόητους λόγους.

 

 

Απλώς κ. Λύρο για ακόμη μια φορά, εκτός των άλλων, αγνοείτε και αδυνατείτε να εννοήσετε βασικές διδαχές της Παγκόσμιας Πολιτικής Ιστορίας.

Όσοι επένδυσαν και πορεύτηκαν με τον σκοταδισμό, προσπαθώντας συνάμα να καταπνίξουν οτιδήποτε διαφορετικό «ανταμείφθηκαν» με τις πιο εκκωφαντικές και μνημειώδεις πολιτικές ταπεινώσεις και συντριβές.

Πλέον το «αφήγημα» σας, περί εντιμότητας, διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης και πολιτικού πολιτισμού, έχει καταστεί «διάτρητο κουρελόχαρτο»,γι’ αυτό σας προτρέπουμε να αφουγκραστείτε την παράφραση του κάτωθι κορυφαίου ποιήματος:

«Αν δεν μπορείς να εκτίσεις το υπόλοιπο της δημοτικής σου θητείας όπως της αρμόζει, τουλάχιστον μην την ευτελίζεις». Σε περίπτωση που αναρωτηθείτε «τι εννοεί ο ποιητής» μην ανησυχείτε, όλο και κάποιος από τους πολυπράγμονες και δοκησίσοφους συνεργάτες σας, στο Ραδιομέγαρο θα γνωρίζει για τον Καβάφη.

Ίσως μάλιστα να σας ενημερώσουν επιπροσθέτως ότι εναντίον  αυτού ( του Καβάφη ) δεν έχετε την δυνατότητα μήτε να … χειροδικήσετε, ούτε να προσφύγετε στην Επιτροπή του άρθρου 152, προσπαθώντας μάλιστα με πλάγια μέσα να χειραγωγήσετε την απόφασή της.

 

Διότι για να μην ξεχνιόμαστε, τα έχετε διαπράξει και αυτά.

 

Υ.Γ: Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε την Δημοκρατία στο κείμενο, μην χολοσκάτε, έχει κλείσει, (αν και δεν το γνωρίζετε), ραντεβού μαζί σας το 2023 .Ως φημίζεται , αναμένεται να φανεί συνεπέστατη.