Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο «επισημοποιείται» η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την «επισφράγιση» μιας διαδικασίας που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες από το ίδιο το Πανεπιστήμιο με στόχο την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών τμημάτων του ιδρύματος, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ποιότητας των σπουδών και της σύστασης «ισχυρών» τμημάτων.

Με το προεδρικό διάταγμα συστήνεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών,  Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με τέσσερα τμήματα τα οποία και θα εδρεύουν δυο στο Μεσολόγγι και δυο στο Αγρίνιο.

Ειδικότερα στο Μεσολόγγι θα λειτουργούν τα τμήματα “Γεωπονίας” και
“Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών” και στο Αγρίνιο, “Αειφορικής Γεωργίας” και “Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων“.

Ένα εξ αυτών το τμήμα Γεωπονίας που θα λειτουργεί από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος στο Μεσολόγγι ο προπτυχιακός κύκλος σπουδών θα είναι πενταετής. Κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα τμήμα ελκυστικό για τους υποψήφιους φοιτητές του, για προφανείς λόγους που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Και μάλιστα θα πρόκειται για σχολή που θα είναι «υπό την ομπρέλα» του αναγνωρισμένου κύρους που διέπει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Να σημειωθεί επίσης ότι και στα τέσσερα τμήματα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών υπάρχει ικανός αριθμός μελών ΔΕΠ, που αποτελεί και ζητούμενο για την εύρυθμη λειτουργεία και την ποιότητα σπουδών της σχολής.

 

 

Χρ. Μπούρας: “Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Πατρών”

Με την ευκαιρία της δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας σε ανάρτησή του σημειώνει:

“Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το Πανεπιστήμιο Πατρών!!! Ο λόγος;

Δημοσιεύτηκε χθες το Προεδρικό Διάταγμα για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών!!!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνω ότι δημοσιεύτηκε χθες το Προεδρικό Διάταγμα για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών

Ίδρυση, Κατάργηση, Συγχώνευση, Μετονομασία και Μεταβολή έδρας Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 52, Αρ. Φύλλου 131, Τεύχος Πρώτο, 7 Ιουλίου 2022 (ΦΕΚ Α 131 7.7.2022)

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες(ους) οι οποίοι εργάσθηκαν για να φτάσουμε εδώ.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ την Επιτροπή για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών για την εισήγηση της και την Σύγκλητο, η οποία με ισχυρή πλειοψηφία την ενέκρινε.

Το δίδαγμα από αυτή τη προσπάθεια όλων μας είναι ότι Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Πατρών, όταν λειτουργούμε με συγκλίσεις, συναινέσεις και έντιμους συμβιβασμούς.”

 

ΔΙΑΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΑΤΑΓΜΑ