Ροές νερών στο σάλτσινο

 


Αναγκαιότητα ο προγραμματισμός μόνιμης στέγασης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου 

Κατά τη σχολική χρονιά 2019 -20 ξεκίνησε στο Μεσολόγγι η λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου το οποίο ως γνωστό συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο της πόλης και σε αυτό φοιτούν μαθητές από όλη την Αιτωλοακαρνανία καθώς θα είναι το μοναδικό στο νομό.

Κατά την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του υπάρχει μια θετική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου κυρίως από γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης με αποτέλεσμα να είναι βέβαιη η συνέχιση της λειτουργίας του και πολύ δε περισσότερο η αύξηση των μαθητών που φοιτούν σε αυτό.

Η τάση αυτή είναι προφανές ότι σε βάθος το πολύ δύο ετών θα δημιουργήσει στεγαστικές ανάγκες μιας και όπως αναφέραμε έγινε συστέγαση με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου.

Ήδη το ζήτημα συζητιέται και μια από τις προτάσεις που έχουν «πέσει» στο τραπέζι είναι αυτή της εγκατάστασης του σχολείου στο νεοκλασικό του Ιδρύματος Κυριαζή (σ.σ. πρώην Επαγγελματική Σχολή στην οδό Κύπρου).

Αν και η πρόταση έχει τεθεί και στο δήμο Μεσολογγίου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην ανακοίνωση για την πρόσφατη συνάντηση εργασίας,  του δημάρχου Μεσολογγίου, Κ. Λύρου με την αντιπεριφερειάρχη, Μ. Σαλμά δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στο ζήτημα, μιας και ο εκάστοτε αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας είναι πρόεδρος του ιδρύματος Κυριαζή, ιδιοκτησία του οποίου είναι το κτήριο που προτείνεται για στέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Δηλαδή είναι ένα ζήτημα στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην επίλυσή τους αρκεί όμως να τεθεί και να υπάρξει συνεργασία…

 

 


Εννιά μήνες και ακόμη συνάντηση του δημάρχου με το συμβούλιο κοινότητας Μεσολογγίου

Δεν είναι λίγες οι συσκέψεις που έχουν γίνει στο δημαρχείο Μεσολογγίου για διάφορα ζητήματα του δήμου.

Εννιά μήνες όμως από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής ακόμη δεν έχει γίνει επίσημη συνάντηση του δημάρχου Μεσολογγίου με την πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου κοινότητας Μεσολογγίου που πληθυσμιακά αποτελεί τη μεγαλύτερη και πολύ δε περισσότερο με αντίστοιχα των υπόλοιπων κοινοτήτων.

Ειδικά το συμβούλιο της Κοινότητας Μεσολογγίου η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί τα δημοτικά δρώμενα και ενίοτε καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεεις.

Τώρα γιατί ο δήμαρχος Μεσολογγίου δεν έχει συναντηθεί μαζί τους έστω και εθιμοτυπικά είναι αδιευκρίνιστο….

 

 


Όταν τους «άναβε κερί» ο J. Mennen ήταν όλα «good»…

Λίγο ο Κορωνοϊός, λίγο η δεδομένη «παρελκυστική» τακτική των μετόχων και από ότι δείχνουν τα πράγματα θα χαθεί και αυτή η τουριστική περίοδος για την Μαρίνα Μεσολογγίου.

Πλέον αυτών όμως, το σημαντικότερο ζήτημα αφορά την συνολική εξέλιξη του έργου, εξέλιξη που κυριολεκτικά αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο.

Και αποτελεί γρίφο διότι με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος φέρεται προβληματισμένος για το εάν,  ο Ολλανδός μεγαλομέτοχος J. Mennen, μπορεί να «τρέξει» μόνος του το έργο.

Παράλληλα όμως δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι με την ψήφο του κ. Λύρου μετά από διεργασίες μηνών ο J. Mennen εκλέχτηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Α.Ε.»

Γεγονός πάντως είναι ότι η τοποθέτηση του κ. Λύρου έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους που για αρκεετά χρόνια στο πρόσφατο παρελθόν, τους «άναβε κερί» ο J. Mennen «να ανακαλύψουν σήμερα… την Αμερική»…