Οι μαθητές της ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  υλοποίησαν  μια δράση που γίνεται κάθε χρόνο στο σχολείο, παραμονές Χριστουγέννων. Μια δράση αγάπης και χαμόγελου για το  “Χαμόγελο του Παιδιού”: Το ΓΑΛΟΔΕΝΤΡΟ!

Φέτος, όμως, μετά από σχετική παρότρυνση στη δράση συμμετείχαν και συμμαθητές τους από το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους για την πρωτοβουλία τους αυτή που μόνο θετικά και αισιόδοξα μηνύματα εκπέμπει.

Ας δούμε όμως πως περιγράφουν οι ίδιοι οι μαθητές τη δράση τους:

 

“Το Γαλόδεντρο ξαναστολίστηκε  στο 2ο Λύκειο Μεσολογγίου.  Ήταν κεντρικό θέμα από την πρώτη κιόλας συνάντηση της Ομάδας Φιλαναγνωσίας. Εκεί, στις αρχές Σεπτεμβρίου!

«Είναι να κάνουμε και το γαλό-δέντρο!»

 «Πιο μεγάλο να είναι φέτος!». Κι εξηγούσαν οι πιο μεγάλοι στα «πρωτάκια»:  Τι είναι το Γαλόδεντρο…

Γιατί το γαλόδεντρο  δεν είναι το δέντρο του ενός… Ούτε απλώς ένα δέντρο με γάλατα εβαπορέ.

 Είναι το δέντρο του ΜΑΖΙ.

Έτσι είπε η δασκάλα μας κι έτσι είναι.!!

Είναι το δέντρο του Γιάννη, του Κώστα, της Αγγελικής, της Δήμητρας, της Πανωραίας, του Βασίλη, του…, της….  Άρα, είναι το δέντρο του Μαζί.

Κι εκεί που το λέγαμε και το ξαναλέγαμε και το “στολίζαμε” με το νου και την ψυχή, σκεφτήκαμε το γαλόδεντρο να ενώσει τα δύο Λύκεια της πόλης μας.

Η πρότασή μας έγινε δεκτή με τόσο ενθουσιασμό από το Διευθυντή και τους μαθητές του 1ου Λυκείου που, πράγματι, μάς συγκίνησε.

Έτσι, λοιπόν, ήρθαν οι φίλοι μας και υπό τους ήχους της μουσικής, φέραμε τα Χριστούγεννα πιο πριν.   Μαθαίνουμε να δρούμε κι όχι να αντί-δρούμε άγονα. Μαθαίνουμε να πράττουμε κι όχι να θεωρητικολογούμε.

Ό, τι μοιράζεσαι έχεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Και μοιράζεσαι ό, τι έχεις στην πραγματικότητα.    Κι εμείς μοιραζόμαστε το χαμόγελό μας με το ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Μοιραζόμαστε Αγάπη.

Και βέβαια το στολίσαμε  το δέντρο μας… Βάλαμε δεντράκια στην κορυφή του και αστέρια πιο κάτω.

Όχι, δεν κάναμε λάθος…

Εμείς θέλουμε να ανεβάσουμε τα δέντρα στον Ουρανό και να τον κάνουμε μπαξέ ?και να κατεβάσουμε τ’ αστέρια στη γη, για να φωτίζουν το δρόμο που έχουμε πάρει ΜΑΖΙ.”